U biračkom spisku na teritoriji Zrenjanina 102.942 upisanih birača, glasa se na 70 biračkih mesta

Gradska izborna komisija Zrenjanin donela je Odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina raspisanim za 21. jun 2020. godine, na osnovu koje je štampano ukupno 103.242 glasačka listića rezedo boje i to: 102.942 glasačka listića, što odgovara ukupnom broju birača u gradu Zrenjaninu na dan 05. juna 2020. godine, i 300 glasačkih listića kao rezerva, što je do 0,3% od ukupnog broja glasačkih listića, kakko je i propisano zakonom. Za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine glasaće 1.728.991 punoletnih građana pokrajine, dok je Republička izborna komisija utvrdila da je konačni broj birača u Srbiji za sve jedinice lokalne samouprave i na svim biračkim mestima 6.584.376. 

Izbori za narodne poslanike Republike Srbije, poslanike u Skupštini AP Vojvodine i odbornike u Skupštini grada Zrenjanina održavaju se u nedelju, 21. juna. Na glasačkom listiću za izbor poslanika u Narodnu skupštinu Republike Srbije bira se između 21 stranke, koalicije ili grupe građana, na izborima za Skupštinu AP Vojvodine učestvuje devet lista, dok se na glasačkom listiću za izbor odbornika u Skupštinu grada Zrenjanina zaokružuje jedna od deset izbornih lista stranaka, koalicija ili grupa građana. Po većinskom principu, bira se 250 narodnih poslanika u Skupštini Srbije, 120 poslanika u Skupštini AP Vojvodine i 67 odbornika u Skupštini grada Zrenjanina.

Na teritoriji Grada Zrenjanina biće, kao i na prethodnim izborima, otvoreno 70 biračkih mesta. Biračka mesta otvaraju se u 7.00, a zatvaraju u 20 časova. Građani su obavešteni na kom biračkom mestu su upisani u birački spisak i gde glasaju, ali mogu glasati i bez obaveštenja, uz obavezan važeći dokument o identifikaciji.   
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5698/Grad_0.jpg