U izradi projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju dvorišta OŠ “2. oktobar”, u planu i atraktivno šetalište između mostova

Dvorište osnovne škole “2. oktobar” trebalo bi da dobije izgled i sadržaje kakve sada nema ni jedna škola u gradu, a uređenje okoline škole imaće i širi značaj, jer se planira i gradnja šetališta uz Begej, između pešačkog mosta na Berberskom i železničkog mosta, dužine skoro jedan kilometar. Urađena je i zanimljiva animacija iz koje se može detaljno sagledati kako su autori osmislili budući izgled dvorišta škole. 

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić rekao je da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dvorišta te škole, na osnovu koje će se odrediti obim finansijskih sredstava potreban za ovu investiciju. 
- Planira se uređenje celokupnog platoa školskog dvorišta, postavljanje pločnika, mobilijara, led rasvete, zelenih površina i rekonstrukcija otvorenog terena za male sportove. Ograda prema Begeju će biti povučena prema unutrašnjosti dvorišta, kako bi se oslobodio prostor za buduće šetalište, ne samo na potezu škole, već između dva mosta - lučnog pešačkog i železničkog, odnosno od novog pristana do tzv. “malih ulica”. Time bi se taj deo grada u potpunosti “otvorio” ka reci i Zrenjanin bi dobio atraktivno šetalište uz Begej, praktično od centra grada, sve do novog železničkog mosta, koji će uskoro zameniti postojeći - navodi Radišić.   

Još je dodao da će taj deo obale biti u potpunosti očišćen, i da Grad želi da nastavi s uređenjem priobalja i čišćenjem Begeja na način na koji je to realizovano u zoni novog pristana, koja sada pruža sasvim drugačiju sliku u odnosu na raniji period.    


Pogledajte animaciju budućeg izgleda dvorišta OŠ “2. oktobar” 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5663/Animacija_OS_2_oktobar_0.jpg