Gradonačelnik u obilasku radova na Bagljašu: tokom proleća urađeno 8,5 kilometara novog asfalta ili trotoara u gradu i naseljenim mestima

- Tokom proleća i početkom leta, uprkos vanrednom stanju, svim nepovoljnim okolnostima i smanjenom budžetu, uspeli smo da rekonstruišemo veći broj ulica u gradu i naseljenim mestima i ugradimo nov asfalt ili trotoar u dužini od preko 8,5 kilometara, tako da mogu da budem zadovoljan onim što je ove godine urađeno - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je danas, sa saradnicima, posetio najveće gradsko naselje “Bagljaš”.
 
 
 
 
U tom naselju završavaju se radovi u okviru prve faze rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića, na potezu od nadvožnjaka do Stražilovske ulice. Ova glavna pešačka komunikacija na teritoriji dve mesne zajednice - “Veljko Vlahović” i “Sonja Marinković” - dobila je potpuno novu fizionomiju i izgled. Trotoar je proširen sve do biciklističke staze, od koje je odvojen ivičnjakom, umesto dotrajalog asfalta postavljena je behaton podloga, a posebno su rešena i uklapanja s površinama unutar tržnog centra, autobuskog stajališta i kod pijace. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće “Eko - Gradnja”.
 
- U pitanju je površina od oko 2500 kvadratnih metara, završen je deo u dužini od 450 metara i širini od 4 metra. Ovo je prva faza, a planiramo da ovako uradimo ceo Bulevar Veljka Vlahovića, s obe strane. Projekat je vredan blizu 11 miliona dinara. Mislim da smo uradili dobru stvar, novi trotoar je lep i funkcionalan. Radiće se i porta crkve, u nešto drugačijem behatonu, tako da će i taj prostor činiti jednu celinu, kao što je to slučaj kod platoa ispred zgrade mesnih zajednica. Planiramo i gradnju dve kružne raskrsnice i izmeštanje svetlosne signalizacije duž bulevara, sve su to poslovi koji će se raditi u narednom periodu i godinama, jer su takvog obima i zahtevaju značajna sredstva - dodao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
Predstavnik izvođača radova Siniša Kukin ističe da su u toku završni radovi koji podrazumevaju nivelaciju šahtova, bankina i uređenje bočnih prilaza trotoaru, i očekuje da sve bude urađeno do kraja ove nedelje. Objašnjava da je prednost ovakve izrade trotoara i što se, nakon eventualne intervencije ili nekih radova na podzemnim instalacijama, vraća, praktično, u prvobitno stanje.
 
U današnjem obilasku, uz gradonačelnika su bili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura, Dragan Ćapin i Duško Radišić, načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave Goran Kravarušić, predstavnici mesnih zajednica sa “Bagljaša” i predstavnik izvođača radova, preduzeća “Eko - Gradnja” Siniša Kukin.  
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5722/Bagljas_staze21072020_0.jpg