Letnji odmori i epidemija usporavaju radove na gradilištima, ali ih ne prekidaju

Godišnji odmori i zaoštravanje epidemiološke situacije izazvane koronavirusom utiču i na radove na zrenjaninskim gradilištima, ali se aktivnosti započete na različitim lokacijama ne prekidaju. 

Nakon kraćeg prekida, zbog povišenog vodostaja reke, nastavljeni su radovi na izmuljavanju Begeja, uklanjanju rastinja i uređenju leve obale, od pešačkog mosta kod naselja “Berbersko”, ka naselju “Ruža Šulman”. Na terenu su dva plovna bagera i barža koja odnosi i deponuje izvađeni materijal, a radove je juče obišao i s predstavnicima izvođača razgovarao pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Dragan Ćapin.

Podsećamo, na potezu čije je uređenje počelo planirana je i gradnja pešačke staze, pa će šetalište uz reku koje je izgrađeno do pristana biti produženo sve do železničkog mosta, i vodiće pored škole “2. oktobar” i naselja “Ruža Šulman”. Rok za završetak radova na čišćenju Begeja je tri meseca, a vrednost posla je 40 miliona dinara. Sa po 20 miliona dinara, radove sufinansiraju Grad Zrenjanin i JVP „Vode Vojvodine“. 

Na Bagljašu se izvode radovi na rekonstrukciji trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića i završen je veći deo posla na desnoj strani ulice, od nadvožnjaka do raskrsnice sa Stražilovskom ulicom. Radove izvodi zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”. Glavna pešačka komunikacija u tom naselju već je dobila sasvim novi izgled. Sada je proširena na četiri metra, ivičnjacima odvojena od biciklističke staze i uklopljena u ranije rekonstruisani plato ispred zgrade mesnih zajednica, kao i prostor kod autobuskog stajališta i pijace. U toku su radovi na nivelaciji sa platoom oko fontane i lokalima u tom delu tržnog centra. 

U drugom delu najvećeg zrenjaninskog naselja odmiču radovi na izgradnji drugog prodajnog objekta kompanije “Lidl” u našem gradu. Kako je ranije najavljeno iz te kompanije, očekuje se da radovi budu završeni do kraja avgusta, uz moguća manja odstupanja zbog epidemije koronavirusa. Objekat je sličan postojećem u Zrenjaninu, površine oko 2.500 kvadrata, sa 1.400 kvadrata prodajnog prostora i oko 120 parking mesta, a po nekom “Lidlovom” standardu za ovakve objekte, u njemu će biti zaposleno oko 40 radnika. Značajan je i po tome što će, praktično, povezati u funkcionalnu celinu stambeni i poslovni deo “Bagljaša”. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5718/Radovi_pristan_jul2020_0.jpg