Održan sastanak predstavnika Grada Zrenjanina i Udruženja građana "Stop kafileriji"

U sali Gradskog veća održan je danas sastanak predstavnika Grada Zrenjanina i Udruženja građana “Stop kafileriji”, a zrenjaninska kafilerija, problemi na koje se žale građani i peticija “Da Zrenjanin diše”, koja će danas i zvanično biti predata Gradu, bile su teme o kojima se govorilo. 

 

 


Sa članovima udruženja razgovarali su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, Duško Radišić, kao i zamenik načelnice Gradske uprave Miloš Korolija, koji su ukazali na obostranu želju - građana i lokalnse administracije, za trajnim rešenjem problema.

Predsednik Janjić je rekao da se Grad tim problemom bavio unazad nekoliko godina i da se na razne načine pokušavalo iznaći rešenje, ali, bez, kako je naveo, ovako radikalnih mera. 
Ukazao je i da se sve radilo u skladu sa zakonima, da je postojalo nekoliko opcija za rešenje, a da su inspektori uradili svoj deo posla i da je sredinom avgusta doneto rešenje kojim se privremeno zabranjuje obavljanje proizvodnog procesa u pogonima kafilerije. Ukazao je i da je se ide ka tome da se pogon izmesti sa teritorije grada. 

 

 

Zamenik Santovac napomenuo je da je Grad Zrenjanin pokazao dobru volju za rešavanjem dugogodišnjeg problema Zrenjaninaca, ali i učinio konkretne korake. Santovac je ujedno pojasnio rešenje koje je donelo Odeljenje inspekcija Gradske uprave u Zrenjaninu i šta ono konkretno podrazumeva. 

Aktivisti “Stop kafilerije”, koji su se zahvalili čelnicima grada što su se odazvali pozivu na ovaj sastanak, ukazali su na želju Zrenjaninaca za trajnim rešenjem problema kafilerije i zatražili informacije o daljim koracima koje će nadležne gradske institucije i službe preduzeti u trajnom rešavanju problema zrenjaninske kafilerije.

Podsetili su i na mnogobrojne žalbe građana na neprijatne mirise koji se šire gradom i sve druge posledice koje zbog rada kafilerije trpe stanovnici Zrenjanina, a posebno oni koji žive u blizini “Prekona”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5760/kafilerija_sastanak_00.jpg