Gradonačelnik razgovarao s čelnicima Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog kluba “Proleter”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković, primio je danas u svom kabinetu predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba “Proleter” Zrenjanin Marka Stanojčića
 
Teme današnjeg razgovora odnosile su se na strategiju razvoja RK “Proleter” u narednom periodu i na rad kluba u budućnosti, kao i o nastupu članova kluba na predstojećim velikim takmičenjima. 
 
 
 
Predsednik Rvačkog saveza Srbije, naš sugrađanin Željko Trajković, istakao je da okosnicu nacionalnog tima Srbije, polovinu rvača koji nastupaju za reprezentaciju, čine upravo članovi “Proletera” - Kristijan Fris, Mate i Viktor Nemeš, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja - te je na sastanku bilo reči o njihovim nastupima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje bi trebalo da se održi u decembru u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredne godine. 
 
Rvački klub “Proleter” najtrofejniji je sportski kolektiv u našem gradu, sa osvojenih sedamnaest titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji i nebrojeno trofeja u pojedinačnoj, a poslednju titulu aktuelni šampioni Srbije osvojili su 2019. godine u godini velikog jubileja - jednog veka rvačkog sporta u Zrenjaninu. 
 
 
 
Prvu šampionsku titulu zrenjaninski klub osvojio je još 1952. godine. Legendarni “Proleterov” reprezentativac Branislav Simić osvojio je 1964. godine prvu zlatnu olimpijsku medalju u individualnim sportovima za Jugoslaviju, a potom je usledio čitav niz odličja za zrenjaninske rvače na evropskim i svetskim šampionatima i olimpijskim igrama, uključujući, naravno, i domaće trofeje koje je teško i prebrojati.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5780/Prijem_RK_Proleter_0.jpg