Gradonačelnik Salapura: nastavićemo da unapređujemo uslove za bavljenje sportom osoba s invaliditetom

Zrenjanin je danas domaćin turnira državnog prvenstva u stonom tenisu za osobe s invaliditetom, a takmičenje u hali sportova “Medison” otvorio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Pozdravljajući učesnike, organizatore i goste ovog šampionata čiji je naš grad već tradicionalno jedan od domaćina, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin ponovo ugostio takmičare iz cele Srbije, a to je omogućeno zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima i naporima da se stvore adekvatni uslovi za bavljenje sportom osoba s invaliditetom.
- Hala “Medison” dobila je potpuno novu dimenziju kada je u pitanju pristupačnost za osobe s invaliditetom i zato se ova takmičenja ovde održavaju. Drago mi je što su ovde i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz sektora zaštite osoba s invaliditetom, što je tu i selektor Kesler, brojni treneri, ljudi koji nose pozitivne utiske iz našeg grada. Ono što je bitno, za titulu “Evropski grad sporta 2021” koju smo dobili, veliku zaslugu imaju upravo sportisti i rukovodstvo klubova osoba s invaliditetom i njihovi rezultati. U tom smislu nameravamo naredne godine dodatno da pružimo podršku bavljenju sportom osoba s invaliditetom u našem gradu - istakao je gradonačelnik. 
 
 
 
 
U Zrenjaninu se danas, na 12 stolova, takmiče predstavnici 12 klubova iz Srbije, sa oko 70 takmičara, a domaćin i organizator je Stonoteniski klub za osobe s invaliditetom “K2”. Njegov član i reprezentativac naše zemlje, Goran Perlić, iskoristio je priliku da pozove sve osobe s invaliditetom da se bave sportom.
- Bez obzira da li je to stoni tenis, ili neka druga disciplina, to je najlakši način da se osobe s invaliditetom uključe u sve društvene tokove i socijalizuju, ali i prilika za njihovu dodatnu rehabilitaciju. To je najvažnije i zato i organizujemo ovakve turnire - poručio je istaknuti zrenjaninski paraolimpijac. 
 
 
 
 
Selektor državne reprezentacije u stonom tenisu za osobe s invaliditetom Zlatko Kesler takođe je izrazio zadovoljstvo uslovima za održavanje turnira u Zrenjaninu. Objasnio je da se takmičenje organizuje u tri kategorije: žene u kolicima, muškarci u kolicima i muškarci stojeći takmičari. U Zrenjaninu se danas održava prvi deo kruga državnog prvenstva, a drugi deo predviđen je za kraj meseca u Zemunu. Kao najuspešnije klubove na državnom prvenstvu naveo je novosadske klubove “Spin” i “Tvrđava 021” i zrenjaninski “K2”.
- Svake godine imamo jedno takmičenje u Zrenjaninu i deo priprema sa drugim reprezentacijama održavamo ovde, jer su uslovi zaista dobri, i u ovoj hali i u “Kristalnoj dvorani”. Zahvaljujem se Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku na odličnoj saradnji i nadam se da će omogućiti još bolje uslove za rad klubu “K2”, i Goranu Perliću, koji se direktno kvalifikovao za paraolimpijske igre, a možda uz njega još neki takmičar iz Zrenjanina uspe da se izbori za učešće na nekom narednom takmičenju - kazao je Kesler. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5772/Stoni_tenis_invalidi_2020_0.jpg