Održan sastanak sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom - pomoć grada od nemerljivog značaja

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa zamenikom Sašom Santovcem i načelnicom Odeljenja za društvene delatnosti Jelenom Dragić, razgovarao je danas u Gradskoj kući sa predstavnicima nekoliko udruženja osoba sa invaliditetom.
 
Kako je tom prilikom rečeno, epidemija koronavirusa ostavila je negativne posledice na mnoge oblasti života, pa tako i na rad tih udruženja, a ujedno i na položaj njihovih članova. 
 
 

Gradonačelnik Salapura je ukazao na značaj udruživanja i zajedničkog rešavanja problema sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom. On je podsetio da bi jedna od ideja - otvaranje Kancelarije za osobe sa invaliditetom, pomogla da se članovi tih udruženja okupe sa zajedničkim ciljem, a to je poboljšanje uslova života u našem gradu. 
 
Gradonačelnik je rekao da je i da bi moguće reaktiviranje Saveza osoba sa invaliditetom, koji bi takođe okupio članove udruženja, tome takođe moglo doprineti. Važno je, naveo je gradonačelnik Salapura, udružiti resurse i rešiti glavne probleme svih članova, a oni su, uglavnom slični i tiču se, pre svega, nedostatka finansijskih sredstava. 
 

Istakao je i da će ovih dana biti raspisan i konkurs za raspodelu sredstava udruženjima osoba sa invaliditetom, a da je u planu i sastanak s načelnicom Srednjobanatskog okruga, budući da su članovi udruženja sa teritorije ne samo Zrenjanina, već i drugih opština okruga. 
 
Sastanku su prisustvovali članovi udruženja slepih i slabovidih, gluvih i nagluvih, paraplegičara i osoba sa celebralnom paralizom i MNRO “Suncokret”, a zajednički zaključak njihovih predstavnika jeste da je pomoć lokalne samouprave od nemerljivog značaja za njihov opstanak i njihovo funcionisanje.   
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5781/OSI_sa_gradonacelnikom_102020_0.jpg