Predstavljen projekat Pokreta za decu "Tri plus" - pomoć za porodice sa troje i više dece

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas, u sali Gradskog veća, radni sastanak s predstavnicima Pokreta za decu "Tri plus", povodom realizacije projekta "Cena minus za 3+" koji podrazumeva posebne kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.
 
Radnom sastanku prisustvovali su i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić
 
 
 
 
Predsednik tog udruženja Vladica Gavrilović zahvalio se gradonačelniku i njegovom timu što su na današnjem, prvom radnom sastanku, bili u prilici da Zrenjaninu prezentuju svoj projekat i izrazio zadovoljstvo načinom na koji rukovodstvo grada razmišlja i shvata problem kada je reč o broju rođenih beba. On je naveo podatak da je u Srbiji rođeno 38.000 beba manje. 
- Drago mi je što su u Zrenjaninu spremni da se zajedno sa nama uključe u ovu borbu, jer je jedino povećan broj porodica sa troje i više dece garant da će nas u budućnosti biti isto koliko i danas - rekao je i izrazio očekivanje da će saradnja Grada i tog udruženja biti uspešna. 
 
 
 
 
Gradonačelnik Salapura je kazao da je Grad Zrenjanin za mere populacione politike, predviđene budžetom za ovu godinu, izdvojio skoro 180 miliona dinara za različite opsege politike koje se tiču poboljšanja nataliteta i populacione politike u našem gradu. 
- Ne smemo zaboraviti činjenicu da smo u ovoj godini otvorili još jedan nov, moderan vrtić u našem gradu, takođe, više godina u našoj predškolskoj ustanovi nemamo liste čekanja, a posebno ističem da smo ove godine dodatno otvorili sedam vrtićkih grupa u naseljenim mestima u našem gradu - rekao je gradonačelnik.
 
On je naglasio da će, imajući sve to u vidu, kao i činjenicu da “Pokret tri plus” nosi izuzetne benefite i iskustva iz ostalih lokalnih samouprava, današnji sastanak doprineti uspešnoj saradnji. 
- Posebno smo razgovarali o projektu “Cena minus za tri plus”, odnosno popustima koje ćemo imati kroz javna i gradska preduzeća i ustanove, a zatim ćemo tražiti podršku i partnerstvo sa lokalnom privredom, kako bi projekat zaživeo u svom punom obliku - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura
 
 
 
 
Inače, Pokret za decu TRI PLUS realizuje projekat "Cena minus za 3+" koji podrazumeva personalizovanu karticu na ime majke koja omogućava brojne besplatne usluge i popuste porodicama sa troje i više dece.
 
Od 2019. godine projekat se u lokalnim samoupravama realizuje kroz članstvo lokalnih samouprava u Pokretu za decu TRI PLUS i finansijski je izdatak za lokalnu samoupravu 6 dinara po glavi stanovnika.
- Nadam se da će prvi grad iz Vojvodine koji će 2021. godine pristupiti Pokretu biti upravo Zrenjanin, posle 18 lokalnih samouprava iz centralne Srbije - rekao je Gavrilović.
 
Od ove godine kartica omogućava da porodice sa troje i više dece dobijaju poklone od ljudi i kompanija velikog srca, kao i da međusobno razmenjuju stvari koje su im nepotrebne, odnosno potrebne, na portalu www.triplusrazmena.rs.
 
Više informacija o Pokretu dostupno je na sajtu https://triplus.org.rs

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5814/Pokret_3_plus_0.jpg