Sastanak predsednika Skupštine grada Zrenjanina i predstavnika skupština opština srednjeg Banata - zasedanja u otežanim okolnostima

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić organizovao je danas u Gradskoj kući radni sastanak sa predsednicima ili sekretarima skupština opština sa teritorije srednjeg Banata, na temu funkcionisanja skupština u vreme epidemija virusa KOVID 19 i organizacije elektronskih sednica. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih opština, Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, a uz Čedomira Janjića, ispred Skupštine grada Zrenjanina prisustvovala je i sekretarka Svetlana Grujić.     
 
 
 
Kako je istaknuto, sve skupštine funkcionišu u uslovima, praktično, vanrednog stanja i potrebni su dodatni napori kako bi sednice održavale uz poštovanje svih epidemioloških mera. Predsednik zrenjaninske skupštine Čedomir Janjić navodi da je sastanak sazvan kako bi se razmotrile aktuelne okolnosti, razmenila iskustva u radu i došlo do određenih rešenja kojim bi se unapredilo funkcionisanje svih skupština.
- Zajednički smo sagledali sve probleme u organizovanju sednica skupština, pod svim merama koje su propisane. Sledi mesec decembar, u kom se donose značajne odluke u svim skupštinama, od izveštaja javnih preduzeća i ustanova, planova za narednu godinu, a najvažnija odluka sigurno se tiče usvajanja budžeta. Moramo sve to da dočekamo spremni, svu organizaciju pod ovim, novonastalim uslovima, a razmišljamo i kako da unapredimo rad skupštine i uvedemo digitalizaciju - rekao je Janjić. 
 
 
 
Dodao je i da je Skupština grada Zrenjanina prethodne tri sednice održala u Kulturnom centru, u sali koja zadovoljava sve propisane uslove.
- Nažalost, naša prelepa Barokna sala ne može sve to da ispuni, pa smo morali da pribegnemo ovakvom rešenju, uz niz problema koje smo rešavali u hodu i mislim da je sve proteklo u najboljem redu - zaključio je Čedomir Janjić i izneo očekivanja da će se ovakvi sastanci održavati i ubuduće. 
 
Predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić takođe je istakla značaj današnjeg sastanka, u prvom redu zbog razmene iskustva sa predstavnicima drugih skupština opština i grada Zrenjanina. 
- Mi smo prošle nedelje održali sednicu skupštine opštine, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera od strane Vlade Republike Srbije. Mi materijale za svaku sednicu šaljemo elektronskim putem, uz mogućnost koja je data svakom odborniku da dobija materijale i u štampanoj formi, ukoliko mu je neophodno. Što se neke dalje digitalizacije tiče, naravno da imamo ideju da dođemo i do nekog elektronskog glasanja i nadam se da će u nekom narednom periodu takva ideja biti realizovana - rekla je predsednica SO Žitište.              
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5798/Predsednici_opstina_0.jpg