Širi se i poslovna zona “Istok” - “Dženeral Solušn” gradi pogone uz “Novares” i “ISKO”

Grad Zrenjanin oglasio je na Javni uvid urbanističko-arhitektonski projekat za izgradnju proizvodnih objekata u radnoj zoni “Istok” u Zrenjaninu, za investitora “General Solutions SLN d.o.o.”, takođe iz našeg grada. Javni uvid traje do petka, 6. novembra, a na osnovu priložene dokumentacije, investitor planira izgradnju na parceli površine oko 1.600 kvadratnih metara, neposredno uz pogone preduzeća “Novares” i “ISKO”, na raskrsnici magistralnog puta Zrenjanin - Vršac i lokalnog tranzitnog puta ka pogonima “NIS-a” i trening-centru te kompanije. 
 
 
 
Pored svih novih industrijskih zona na obodima grada, sada se širi i radna zona “Istok”, u kojoj već sada posluje nekoliko uspešnih privrednih kolektiva, uz stovarišta i magacinski prostor. Francuski “Novares” posluje i u režimu Slobodne zone, na površini od 2,4 hektara. Zona “Istok” nalaziće se i u neposrednoj blizini obilaznice oko Zrenjanina, čija poslednja deonica tangira zonu, a na ukrštanju tog puta i pravca Zrenjanin-Lazarevo-Sečanj-Vršac gradiće se i kružna raskrsnica. 
 
 
 
Investitor “General Solutions d.o.o.” u projektovanim proizvodnim objektima planira da proizvodi metalne delove, sklopove i strukture i da pruža usluge pakovanja svih veličina za proizvodna postrojenja. Investitor pripada grupi vodećih kompanija u oblasti proizvodnje metala i prefabrikacije čeličnih i varenih komponenti za razne grane industrije u regionu i najveći deo proizvodnje izvozi na tržište Evropske unije. Firma je osnovana u Zrenjaninu 2012. godine, posluje u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike tepiha “Proleter” i zapošljava 92 radnika. 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5791/Plac_GS_0.jpg