Takmičenje lokalnih samouprava u prikupljanju fiskalnih računa i slipova - Uzmi račun i pobedi

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om i ovog puta organizuje takmičenje lokalnih samouprava u prikupljanju fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igri Uzmi račun i pobedi. 

 

 

Opštine, gradovi i gradske opštine podeljeni su po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije - male, srednje i velike.
Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je ponderisan kupovnom moći za svaku lokalnu samoupravu.


Devet lokalnih samouprava – po tri prvoplasirane u svakoj od kategorija, biće nagrađene sa po 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana. 

 


Prema podacima Pošte Srbije od 18. novembra, prvo mesto u kategorijama malih, srednjih i velikih trenutno drže opština Blace, gradska opština Savski venac i grad Vranje. Rang listu svih opština i tabelu sa poslednjim presekom 9 prvoplasiranih možete svakodnevno pratiti na stranici Rang lista opština.

 


U rang listi takmičenja opština i gradova računaju se koverte poslate od 1. septembra. Konačna rang lista devet pobedničkih opština biće poznata po završetku drugog kruga nagradne igre, krajem februara 2021, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Sve aktuelne informacije o nagradnoj igri, možete pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5810/Baner_genericki_00.jpg