Zimske službe za održavanje puteva na teritoriji grada Zrenjanina spremne za početak sezone

Zrenjaninsko preduzeće “Eko-Gradnja” i u predstojećoj zimskoj sezoni održavaće lokalne puteve na teritoriji grada Zrenjanina i to radi osmu godinu zaredom. U nadležnosti tog preduzeća je 400 kilometara lokalnih saobraćajnica i ulica, dok su za održavanje oko 200 kilometara državnih puteva zadužene službe JP “Putevi Srbije”, koje je krajem prošle godine otvorilo novi punkt u Zrenjaninu, u okviru industrijske zone “Bagljaš”. 
 
 
 
 
Zbog specifične epidemiološke situacije, izostala je ove godine tradicionalna poseta gradskih čelnika službama za održavanje puteva, ali iz preduzeća “Eko-Gradnja” uveravaju da je sve spremno za početak sezone, da je obezbeđeno dovoljno mehanizacije i opreme, kao i soli i agregata za posipanje. Prve hladne dane, najavljene mrazeve i eventualne padavine dočekuju u svojoj “bazi” na Bagljašu, dok je deo mašina i opreme stacioniran na suprotnom kraju grada, u blizini industrijske zone “Jugoistok”, gde “Eko-Gradnja” poseduje i fabriku betona i deponiju agregata. 
 
Ulice i lokalni putevi na teritoriji grada se čiste po planu i programu Odeljenja za urbanizam grada Zrenjanina, i to po prvom i drugom stepenu prioriteta, dok se ulice koje se ne nalaze među prioritetima čiste na osnovu posebnih naloga nadzornih službi. Održavanje saobraćajnica “Eko-Gradnja” obavlja u koordinaciji sa Policijskom upravom, Centrom za obaveštavanje i nadležnim službama i odeljenjima u Gradskoj upravi Zrenjanin. 
 
 
 
U preduzeću još ističu da imaju na raspolaganju mehanizaciju u većem obimu nego što se to zahteva planom i programom zimskog održavanja puteva, i da mogu da adekvatno reaguju i u slučaju obimnijih padavina u kratkom vremenskom roku. Takođe, s obzirom na celokupnu situaciju u vezi s epidemijom izazvanom koronavirusom, veruju da će, uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite, održati ljudstvo i zaposlene na okupu i da neće biti problema s te strane.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5809/EkoGradnja2020_0.jpg