Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije - Inicijativa da hala “Medison” ponese ime legendarnog boksera Zvonka Vujina

Grad Zrenjanin i Bokserski savez Srbije pokrenuli su inicijaticijativu da hala “Medison” ponese ime proslavljenog zrenjaninskog boksera Zvonimira Zvonka Vujina.

Tim povodom, a na godišnjicu smrti proslavljenog zrenjaninskog i jugoslovenskog sportiste i olimpijca, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas u svom kabinetu sa predsednikom Bokserskog saveza Srbije Nenadom Borovčaninom i legendama jugoslovenskog i srpskog boksa Dragomirom Vujkovićem i Mirkom Puzovićem. Prijemu su prisustvovali i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković, kao i proslavljeni bokser Milan Piperski, selektor reprezentacije Srbije.   

 

 

Oni su pre prijema obišli grob Zvonka Vujina, a povodom jučerašnje godišnjice smrti.

 

 

Zahvaljujući gradonačelniku na prijemu, Borovčanin je podsetio da je Vujin prvi Srbin, osvajač olimpijske medalje.
   
- Predali smo inicijativu da hala ponese ime "Zvonko Vujin" i da naredne godine organizujemo prvi u nizu međunarodni bokserski turnir “Memorijal Zvonko Vujin”, to je nešto što je Vujin zaslužio i što će svakako doprineti daljem razvoju srpskog boksa- rekao je Borovčanin.

Kazao je i da je titula Zrenjanina kao Evropskog grada sporta za 2021. godinu izuzetno značajna i da će doneti mnogo, ne samo Zrenjaninu, već i da će i Srbiju ponovo staviti na sportsku mapu Evrope.

 

 

Gradonačelnik Salapura kazao je da je pomenuta inicijativa samo jedna od zajedničkih inicijativa Grada Zrenjanina i Bokserskog saveza Srbije, kao i da su podršku tome pružili i zrenjaninski sportisti, a da će u pogledu unapređenja sporta u našem gradu ta saradnja biti još bolja - konkretno kada je unapređenje bokserskog sporta u pitanju.

 

 

- Zasluge Zvonka Vujina u zrenjaninskom sportu, ali ne samo zrenjaninskom, upisane su zlatnim slovima, a na nama jeste da gajimo kulturu sećanja na Vujina, njegova dela i medalje, ali pre svega na lik i delo običnog čoveka koji je živeo u svom gradu, koji je živeo za svoj grad i koji se takmičio u jednom bokserskom klubu, u gradu Zrenjaninu - rekao je gradonačelnik.

 

 

Govoreći o delu inicijative koja se odnosi na održavanje Memorijalnog turnira "Zvonko Vujin", rekao je da će Grad Zrenjanin u saradnji sa Bokserskim savezom i bokserskim klubovima u našem gradu podržati tu inicijativu i da će to takmičenje biti uvršteno u program obeležavanja titule Zrenjanina kao Evropskog grada sporta 2021. godine.

 

 

- Nadamo se da ćemo imati i naslednike ovde prisutnih legendi, kao i našeg Zvonka Vujina - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.   


Zvonimir Zvonko Vujin, osvajač dve olimpijske medalje, višestruki državni šampion, reprezentativac nekadašnje Jugoslavije i najbolji bokser grada Zrenjanina i Banata, preminuo je prošle godine u 76. godini.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5826/Vujin_00.jpg