Gradonačelnik uručio novogodišnje paketiće deci korisnika toplog obroka Narodne kuhinje

Deca korisnika toplog obroka Narodne kuhinje u Zrenjaninu obradovana su danas novogodišnjim paketićima, a u sali Crvenog krsta poklone im je uručio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
Dodela paketića, na radost devedeset troje dece mlađe od 14 godina, organizovana je, kako to i priliči, u prisustvu Deda Mraza. 
 
 
 
 
Sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević kazala je da je reč o akciji “Jedan paketić, mnogo ljubavi” koju tradicioanalno organizuje Crveni krst, a kojoj se ove godine odazvao veliki broj donatora i sugrađana. 
 
Ukazala je i da je za njih značajno što, kao i prethodnih godina, uz Crveni krst stoji Grad Zrenjanin i što je obezbedio paketiće za sve korisnike uzrasta do četrnaest godina.
- Ovo je kategorija na koju smo najbolećiviji, to su deca u stanju socijalne potrebe i korisnička grupa na koju posebno obraćamo pažnju, zato nam je posebno zadovoljstvo što smo danas u mogućnosti da zajedno sa gradonačelnikom podelimo paketiće upravo njima. Nadamo se da ćemo im na taj način bar malo ulepšati novogodišnje praznike - rekla je ona.
 
 
 
 
Svoj deci poželeli su srećniju i lepšu novu godinu, uz želju i poruku da uče i rade na sebi, a na taj način grade sebi bolju budućnost. 
 
Gradonačelnik Salapura nedavno je posetio Osnovnu i srednju školu “9. maj” gde je uručio 210 paketića, za sve učenike škole, kao i dnevni centar "Alternativa", istim povodom. 

Pored te škole i za decu korisnika gradskih ustanova socijalne zaštite, grad je izdvojio 600 hiljada dinara - odlukom gradonačelnika da se u tu svrhu preusmeri deo sredstava namenjen organizaciji novogodišnjeg programa od kojih je obezbeđeno 650 paketića.  
 
 

  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5845/Narodna_kuhinja_paketici_0.jpg