Nagrade Privredne komore Srbije kompaniji FULGAR i Budimiru Jovanoviću, čestitke gradonačelnika

Kompanija FULGAR EAST Zrenjanin i Budimir Jovanović, direktor kompanije KERAMIKA JOVANOVIĆ Zrenjanin, dobitnici su Nagrade Privredne komore Srbije za postignute poslovne uspehe, odnosno za najboljeg poslovnog lidera u 2020. godini, saopšteno je iz te institucije. 

Privredna komora Srbije nagradila je kompanije i privrednike koji su se radom, angažovanjem i rezultatima istakli kao najuspešniji i najbolji lideri, nosioci privrednog razvoja Srbije. Zbog poznate epidemioške situacije, izostala je svečana dodela priznanja i najavljeno naknadno uručenje nagrada. 

Povodom nagrada koje su stigle u Zrenjanin, dobitnicima je čestitao i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Upućujući čestitku na adresu direktora kompanije “Fulgar” Adolfa Karla Perosija, gradonačelnik Salapura istakao je da priznanje Privredne komore Srbije posredno znači i priznanje za povoljni privredni ambijent koji postoji u Zrenjaninu. 
“Kompaniju na čijem ste čelu ističemo kao izuzetan primer investitora koji je svoje dosadašnje poslovanje i sve razvojne projekte usmerio ka ovoj sredini, šireći proizvodne kapacitete i povećavajući broj zaposlenih, uz brojne aktivnosti kojima doprinosi ukupnom razvoju zajednice i grada”, naveo je Salapura. 

Budimiru Jovanoviću gradonačelnik je uputio čestitku u kojoj mu želi da, nakon prvih 25 uspešnih godina poslovanja, nastavi s dobrim poslovnim rezultatima i u narednom periodu.
“Privredna komora Srbije prepoznala je Vaš dugogodišnji uspešan rad, konstantan rast kompanije i širenje poslovnih kapaciteta i aktivnosti. Posebno nam je drago što je Vaše poslovanje u značajnoj meri vezano za grad Zrenjanin i što našu sredinu vidite kao dobro mesto za investiranje i razvoj”, poručio je Salapura dobitniku priznanja PKS za najboljeg poslovnog lidera u 2020. godini. 


Kompanija “Fulgar Ist” počela je među prvima s radom u industrijskoj zoni na Bagljašu, 2008. godine. Deo je grupacije “Fulgar”, najvećeg evropskog proizvođača sintetičkog prediva i sinonim za dobro organizovanu kompaniju koja je u Zrenjaninu tri puta proširivala proizvodne kapacitete. Osim što je bio uključen u rad gradskog saveta za zapošljavanje, direktor kompanije Adolfo Karlo Perosi jedan je od najboljih promotera našeg grada među italijanskim kompanijama i investitorima. Od dolaska “Pompeje” i “Fulgara”, u Zrenjaninu danas posluje 6 preduzeća iz te zemlje, koja obezbeđuju egzistenciju značajnom broju naših sugrađana. 

Budimir Jovanović je vlasnik kompanija “Keramika Jovanović”, “Ogrev”, “Termika”, “Neimar”, kao i fabrike za proizvodnju kupatilske opreme u Severnoj Makedoniji. Zapošljava nekoliko stotina radnika i uspešno vodi grupaciju firmi u oblasti građevinarstva. 

Sa matičnom kompanijom “Keramika Jovanović”, osnovanom u Zrenjaninu 1994. godine, uspeo je da integriše proizvodnju građevinskog materijala i kupatilske opreme, razvoj brendova, širenje prodajne mreže na teritoriji Srbije, a i inostranstva. “Keramika Jovanović” je danas vodeća kompanija na tržištu u oblasti prodaje keramičkih pločica i opreme za kupatila.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5835/Logo_PKS_0.jpg