Završeni obimni radovi u Ulici Radnoti Mikloša, ponovo uspostavljen saobraćaj

Nakon što su završeni svi radovi na sanaciji havarije na kanalizacionoj mreži i kolovozna površina vraćena u prvobitno stanje, Ulica Radnoti Mikloša je u subotu, 26. decembra, u popodnevnim časovima otvorena za saobraćaj, saopštilo je JKP “Vodovod i kanalizacija”.
 
Obimni i kompleksni radovi na sanaciji havarije, uz upotrebu za ovu vrstu radova specifične opreme i mehanizacije, obuhvatali su uklanjanje putne površine, bušenje bunara za drenažu podzemnih voda kako bi se iste uklonile i stvorili uslovi za izvođenje radova na dubini od 6 metara. Radovi su podrazumevali i postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje kolovoza u prvobitno stanje. Radovi su završeni u predviđenom roku, a njihova ukupna vrednost iznosila je 11,8 miliona dinara.
 
 
 
 
Paralelno sa pomenutim, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je sprovela i radove na potpunoj reparaciji crpne stanice koja se nalazi u istoj ulici, a kojoj pripada i kanalizaciona mreža na kojoj je izvršena sanacija havarije. Ova crpna stanica je od velikog značaja jer se preko nje vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od polovine grada i dalje odvodi ka Aleksandrovačkom kanalu. Završetkom radova na reparaciji crpne stanice i sanacijom havarije na kanalizacionoj mreži obezbeđeno je stabilnije prikupljanje i odvođenje otpadnih voda.
 
Podsećamo, prilikom obilaska radova, 5. decembra, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da će insistirati da se ovakve i slične intervencije na javnim površinama što pre završavaju, da ekipe izvođača radova budu što funkcionalnije i da se saobraćajnice vraćaju u prvobitno stanje u najkraćem roku. Tom prilikom zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumevanju i izvinio svima koji su eventualno imali neprijatnosti zbog priprema za izvođenje radova.  
 
 
 
Radovi su izvedeni i na obližnjoj lokaciji, gde je ponovo u funkciji pešački prolaz ispod železničke pruge u naselju “Berbersko” . Nakon radova na vodovodnoj mreži na ovom potezu, i uprkos jakoj kiši koja je noćas padala, ova važna pešačka komunikacija za žitelje tog dela grada potpuno je prohodna.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5844/Muzlja_Prolaz_0.jpg