Božićna darivanja - paketići za decu zaposlenih u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je vršiocu dužnosti direktora Opšte bolnice “Đorđe Joanović” dr Igoru Kitaresku uručio 660 božićnih paketića, namenjenih deci zaposlenih u toj medicinskoj ustanovi. Zbog specifične situacije u Opštoj bolnici, prouzrokovane smenom rukovodstva, mališani zdravstvenih radnika i osoblja koje je već mesecima na “prvoj liniji” borbe protiv epidemije izazvane koronavirusom, ostali su uskraćeni za poklon paketiće. Reagovali su Grad Zrenjanin i gradonačelnik Salapura i obezbedili božićne darove koji su danas dopremljeni u bolnicu. 
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina iskoristio je priliku da vršiocu dužnosti direktora čestita novogodišnje i božićne praznike i poželi da ova godina u radu Opšte bolnice protekne znatno mirnije i s manje rizika od epidemije. Raduju najnoviji podaci, koje je saopštio dr Kitaresku, da je broj bolesnika u kovid-odeljenjima bolnice prepolovljen u odnosu na dosadašnji zabeležen maksimum, kao i da je značajno smanjen broj bolesnika s težom kliničkom slikom. Dr Kitaresku zahvalio se gradonačelniku na poseti i donetim  paketićima koji će njihovim mališanima ulepšati božićne praznike.      
 
 

S obzirom da je Opšta bolnica “Đorđe Joanović” u Zrenjaninu zdravstvena ustanova pod ingerencijom Pokrajinske vlade AP Vojvodine, koja postavlja i rukovodstvo, za očekivati je da taj postupak bude što pre sproveden, kako bi ustanova u svim segmentima mogla nesmetano da funkcioniše. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5856/Bolnica_paketici_0.jpg