Dr Mile Kovačević, povodom početka vakcinacije u Zrenjaninu: “Korona će proći, a mi treba da ostanemo živi i zdravi i da se svi sačuvamo”

Vakcinacija protiv virusa KOVID-19 počela je juče i u Zrenjaninu i prve vakcine proizvođača Pfizer BioNtech dopremljene su u Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”. 
 
Vakcinu je danas u Domu zdravlja primio i dr Mile Kovačević, specijalista za plućne bolesti u zrenjaninskoj bolnici “Dr Vasa Savić”, član Gradskog veća i Gradskog štaba za vanredne situacije. Dr Kovačević je od prvih dana epidemije i pojave koronavirusa u našem gradu među lekarima i medicinskim osobljem koji se bez prestanka bore protiv virusa i za očuvanje zdravlja stanovništva. Iskoristio je današnju priliku da se zahvali svim medicinskim i nemedicinskim radnicima koji već deset meseci učestvuju u borbi protiv pandemije izazvane virusom KOVID-19.
 
 
 
“Svedoci smo da u toj borbi ne samo da smo dali sve od sebe da pomognemo i izlečimo svoje pacijente, već su neke naše kolege izgubile i život radeći svoj posao. Zbog toga molim sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera, jer je to jedini način da se sačuvamo dok se ne dobije vakcina koja je najmoćnije oružje u borbi protiv ove nepredvidive i teške bolesti. Radujem se što smo dočekali vakcinu u našoj zemlji i našem Zrenjaninu. Ovo je početak kraja pandemije koja je odnela živote i naših sugrađana”, istakao je dr Kovačević i dodao da, koju god vakcinu izabrali, razvićemo imunitet lakše nego da obolimo.
 
“Svaki naš sugrađanin koji je bolovao od Kovida to dobro zna. Korona će proći a mi treba da ostanemo živi i zdravi i da se svi sačuvamo”, poručio je dr Kovačević.
 
 
 
Kako je juče saopšteno iz Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, prve vakcine koje su stigle u Zrenjanin namenjene su zdravstvenim radnicima i imunizacija će se odvijati svakodnevno, tempom koji će zavisiti od prijavljivanja zainteresovanih. Prvu vakcinu u Zrenjaninu primila je Đurđica Šljapić, glavna sestra službe opšte medicine.
“Smatram da je ovo moja odgovornost i obaveza. Svojim primerom apelujem na sve svoje kolege da se vakcinišu i na taj način zaštite i sebe, svoje ukućane, pacijente od nas i nas od pacijenata. Vakcine su najznačajnija tekovina savremenog društva”, izjavila je Đurđica Šljapić.
 
Vakcina se prima u dve doze, druga doza se daje 21 dan nakon prve. Antitela se stvaraju nedelju dana nakon primljene obe doze. Preporuka svima koji su vakcinisani je i da se nakon imunizacije pridržavaju mera zaštite koje važe u našoj državi.
 
Građani Srbije mogu od juče, popunjavanjem upitnika na Portalu eUprava, iskazati interesovanje za vakcinisanje protiv KOVID-19. Naši sugrađani mogu se o tome informisati ili prijaviti i putem telefona kol-centra Gradske uprave.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5863/MileKovacevic_Vakcina_0.jpg