Dr Zoran Tasić u poseti Zrenjaninu - koordinacija rada zimskih službi na teritoriji pokrajine i zajednički projekti

Grad Zrenjanin danas je posetio dr Zoran Tasić, zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Nakon sastanka s gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom, načelnicom Srednjobanatskog okruga Snežanom Vučurević, zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem i načelnikom Odeljenja za privredu Gradske uprave Goranom Kravarušićem, dr Tasić je obišao punktove za održavanje državnih puteva JP “Putevi Srbije” i zimske službe preduzeća “Eko Gradnja”, za održavanje lokalnih puteva prvog i drugog stepena prioriteta na teritoriji Zrenjanina. 
 
 
 
 
U sklopu obilaska srednjobanatskog regiona, zamenik pokrajinskog sekretara juče je posetio opštine Nova Crnja i Žitište, a danas je u Novom Bečeju, potom i u Zrenjaninu, imao uvid u stepen spremnosti zimskih službi za održavanje državnih i lokalnih puteva na teritoriji našeg grada. Jedna od glavnih tema ove posete bila je i koordinacija rada na obezbeđivanju nesmetanog rada zimskih službi na svim putnim pravcima na teritoriji AP Vojvodine, ali i razgovor o zajedničkim projektima na unapređenju saobraćajne infrastrukture u gradu Zrenjaninu, o čemu je govorio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
 
 

- Pored posete zimskim punktovima i službama koje su dobro odgovorile na prvi sneg koji je pao u gradu, na današnjem sastanku smo konstatovali da Zrenjanin ima najveću teritoriju od svih lokalnih samouprava u Vojvodini sa putnom i saobraćajnom infrastrukturom i u tom smislu smo preduzeli korake ka realizaciji određenih projekata koji se odnose na unapređenje saobraćajne infrastrukture, odnosno izrade tehničke dokumentacije, za koje smo od sekretarijata dobili blizu 4 miliona dinara. Uz naše učešće, pokušaćemo partnerski da unapredimo saobraćaj na nekim ključnim raskrsnicama i problematičnim pravcima. Iz toga sledi i da ćemo u narednom periodu unaprediti i do sada dobru saradnju sa sekretarijatom, a ova današnja poseta obećava da se možemo osloniti na resurse u svim oblastima u kojima je sekretarijat nadležan - rekao je gradonačelnik Salapura. 
 
 
 
  

Dr Zoran Tasić ocenio je pripremljenost zimskih službi za održavanje puteva u Zrenjaninu kao odličnu i naglasio u tome ulogu i lokalne samouprave.
- Zadatak Pokrajinske vlade i sekretarijata kom pripadam jeste akcija sinhronizacije lokalnih i državnih punktova zimske službe i pokušavamo da zajedničkim snagama uradimo sadejstvo između jednih i drugih, da jednostavno ne dođemo u situaciju da nas sneg iznenadi. U prethodna četiri dana obišao sam severni i srednji Banat i zadovoljan sam što sam naišao na apsolutnu spremnost, kad govorimo o gradu Zrenjaninu, koji je spreman ne samo za prvi i drugi stepen angažovanja mehanizacije za čišćenje snega, već je to i treći i četvrti stepen, što dovoljno govori o ozbiljnosti rada lokalne samouprave. Imali smo  prilike da vidimo i punkt JP “Putevi Srbije”, gde su takođe sva mehanizacija i putari u potpunosti spremni za sneg - rezimirao je današnju posetu Zrenjaninu zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.
 
 
 
 
Domaćin dr Tasiću juče i danas bila je i načelnica Srednjobanatskog okruga Snežana Vučurević, koja je rekla da su tom prilikom obišli sve lokalne samouprave na teritoriji okruga i službe za održavanje državnih i lokalnih puteva u zimskom periodu.
- Možemo reći da su sve zimske službe spremne, da je sva raspoloživa mehanizacija u funkciji, dovoljne su zalihe soli i agregata za posipanje, a takođe i dovoljan broj radnika, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju. Veoma je važna koordinacija svih zimskih službi, u cilju efikasnijeg i pravovremenog delovanja, samim tim i stvaranja veće bezbednosti na putevima. Prvi sneg je prošao, nije bilo problema i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu - kazala je načelnica Vučurević.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5875/Sekretar_Tasic_0.jpg