Uređuje se prostor oko novog hrama u Knićaninu, radove obišao zamenik gradonačelnika Zrenjanina

U toku su radovi na parternom uređenju oko hrama Svete Trojice u Knićaninu, a zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, očekuje se u narednih desetak dana i njihov završetak. Knićanin je juče posetio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i uverio se da ovaj prostor u centru sela, na obodu parka, dobija sasvim nov izgled. Obišao je i unutrašnjost hrama i razgovarao sa parohom Petrom Šljokićem i predstavnicima mesne zajednice.
 
 
 
 
Posvećen silasku Svetog duha na apostole, što je i seoska slava Knićanina, hram je počeo da se gradi maja 2018. godine. Tada je Episkop banatski Nikanor osveštao temelje, a zahvaljujući brojnim prilozima i donacijama, kao i uz učešće Grada Zrenjanina, republičkih i pokrajinskih institucija, gradnja je brzo napredovala. Već nakon godinu dana završeni su zidarski radovi i osveštano zvono, a do danas je u najvećem delu uređena i unutrašnjost hrama i sada se radi plato oko njega. Radove izvodi zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”, u saradnji s preduzećem “Putevi Srbije”. 
 
 
 
 
Paroh u Knićaninu i starešina hrama Svete Trojice, jerej Petar Šljokić, izuzetno je zadovoljan što se radovi na izgradnji privode kraju.
- Završavamo duborezni ikonostas, paralelno se rade i ikone, nadamo se do hramovne slave, Duhova, da će i one biti završene i granitom ćemo popločati stepeništa na ulazima u hram. U planu je i da pored novog platoa izgradimo kancelariju, sa palionicom sveća, čime bi zaokružili ovu celinu - navodi paroh Šljokić, uz neizmernu zahvalnost svima koji su doprineli da hram Svete Trojice bude podignut u kratkom vremenskom periodu.
 
Uređenje platoa i pristupne staze oko hrama izvodi se na površini od 500 kvadratnih metara, a želja meštana je i da se, u narednoj fazi, asfaltira i put ispred ovog platoa, koji spaja ulice Karađorđevu i Žarka Zrenjanina, na obodnoj strani parka u centru sela. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5884/Crkva_Knicanin_0.jpg