Izgoreo Dom kulture u Banatskom Despotovcu, nema povređenih, gradonačelnik obišao mesto požara

U noći između četvrtka i petka izbio je veliki požar u centru Banatskog Despotovca, gašenje još uvek traje i na licu mesta su četiri vatrogasna vozila. Požar je izbio u zgradi u centru sela, u objektu u kom je nekada bio Zadružni dom, odnosno Dom kulture, a u funkciji su bile prostorije tamošnjeg lovačkog društva i ugostiteljski objekat. Deo zgrade nije se koristio i zatvoren je rešenjem građevinske inspekcije.
 
Ubrzo posle izbijanja požara, stigla su tri vatrogasna vozila, a u toku jutra, još jedno. U Policijskoj upravi Zrenjanin potvrdili su da su dojavu o požaru dobili jutros u 4.30 časova i da su u Banatski Despotovac odmah upućene vatrogasne ekipe. 
 
 
 
 

U požaru nema povređenih a materijalna šteta, kao i uzrok požara, će naknadno biti utvrđeni.
 
Na mestu požara od jutros su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i predsednik Saveta mesne zajednice Božidar Konjik. Gradonačelnik je rekao je da je u ovom trenutku najbitnije da u požaru niko nije stradao, istakavši da su vatrogasne ekipe brzo reagovale.
- Očekujem da istraga brzo utvrdi šta je uzrok požara koji je naneo veliku materijalnu štetu, jer je objekat, praktično, neupotrebljiv. Zahvaljujem se pripadnicima vatrogasno-spasilačkog bataljona, dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Banatskom Despotovcu, kao i građanima, što su brzo reagovali i lokalizovali požar i tako sprečili da se proširi na okolne objekte i nanese još veću štetu. Ovo nam je i opomena da više pažnje posvetimo preventivi, posebno u seoskim objektima. To su prostori koji se ređe koriste, a poslednjih godinu dana zbog pandemije bili su van funkcije, čime  je i rizik od požara bio povećan. Pokušaćemo da u saradnji sa nadležnima iz Sektora za vanredne situacije proverimo kakvo je stanje sa protivpožarnom zaštitom u domovima kulture i drugim objektima koji su u vlasništvu mesnih zajednica ili grada, i da na taj način predupredimo neke nove probleme - rekao je gradonačelnik jutros u Banatskom Despotovcu.
 
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5919/Pozar_B_Despotovac_0.jpg