Sastanak gradonačelnika s predstavnicima zdravstvenih ustanova - raste broj zaraženih, podeljeno preko 21 hiljade doza vakcina, apel da se poštuju mere

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas sastanak s predstavnicima gradskih zdravstvenih ustanova, tokom kog je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija u Zrenjaninu i još jednom upućen apel svim sugrađanima da poštuju sve mere republičkog Kriznog štaba, da se vakcinišu i time sačuvaju od zaraze i sebe i druge. 
 
Predočen je podatak da broj zaraženih na teritoriji Srednjobanatskog okruga i Grada Zrenjanina raste i da najnoviji podaci govore o 383 aktivna slučaja u Zrenjaninu. Bolnički kapaciteti u jedinoj gradskoj kovid-jedinici u Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” raspolažu sa 150 ležaja i dovoljni su da prime novoobolele, ali se i njihov broj blago povećava i trenutno su na bolničkom lečenju 44 pacijenta.       
 
               
 
Istovremeno, u gradu Zrenjaninu, zaključno s jučerašnjim danom, od početka vakcinacije podeljeno je 21.245 doza vakcina - 13.933 za prvu dozu i 7.268 za drugu dozu, sva četiri proizvođača dostupna u Republici Srbiji. Imunizacija se obavlja po uhodanoj proceduri  na punktovima u hali sportova “Medison” i staroj specijalističkoj poliklinici. 
 
Istaknuto je da svi vakcinisani i nakon vakcinacije moraju da se pridržavaju epidemioloških mera, jer se dovoljan imunitet uspostavlja tek šest nedelja nakon primanja prve doze vakcine. 
 
 
Godinu dana nakon pojave prvih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srbiji i gradu Zrenjaninu, situacija je i dalje veoma nestabilna i iziskuje poštovanje svih epidemioloških mera Kriznog štaba, odgovornost i disciplinu svih građana. Insistiranje na svemu tome, uz još jedan apel sugrađanima da se prijave za vakcinaciju kao najsigurniju meru zaštite putem e-uprave https://imunizacija.euprava.gov.rs/, osnovne su poruke gradonačelnika Zrenjanina i predstavnika svih gradskih zdravstvenih ustanova s današnjeg sastanka.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5918/Simo_Salapura_sadoktorima_0.jpg