Akcijom sadnje javora i crnog bora u vrtiću “Bambi” obeležen Dan planete zemlje

Povodom Dana planete zemlje zamenik gradonačelnika Saša Santovac danas je, u dvorištu vrtića "Bambi", zajedno sa decom koja pohađaju taj vrtić, učestvovao u akciji sadnje sadnica javora i crnog bora.
Akcija se sprovodi u organizaciji JKP "Čistoća i zelenilo" i Pokreta mladih gorana Zrenjanina, a cilj je poboljšanje kvaliteta života i podizanje svesti dece o važnosti očuvanja okoline kroz direktne akcije.

 

 

Branislava Radović, glavni vaspitač u “Bambiju” kazala je da se u tom vrtiću posebna pažnja pridaje edukaciji dece o potrebi očuvanja životne sredine.
- Danas je Dan planete zemlje i u današnjoj akciji sadnje učestvovala su naša deca koja su zbog toga bila presrećna. Naravno, kroz upravo ovakve akcije učimo ih pravim vrednostima, da čuvaju okolinu - rekla je ona zahvalivši roditeljima i Gradu Zrenjanin što su omogućili realizaciju ovako lepe akcije i naglasila da je u dvorištu vrtića zasađeno više od trideset novih sadnica.

 

 

Zamenik Santovac je podsetio da je ovog proleća organizovan niz aktivnosti kojima se povećava procenat zelenila u gradu.
- U sklopu toga delili smo besplatne sadnice, učestvovali u aktivnostima koje su imale za cilj i podizanje svesti građana o značaju sadnje drveća, imali smo akcije sadnje sa kulturno - umetničkim društvima, društveno - odgovornim kompanijama koje posluju u našem gradu. Ono što je za mene najdraže jesu akcije poput ove, u kojima učestvuju deca, jer, videli ste koliko se oni raduju dok govore “hoćemo da zasadimo drvo”, a to je nešto što će preneti i svojim porodicama, što će pokrenuti želju i kod njihovih roditelja, baka i deka, da zasade drvo - rekao je Santovac. 

 

 

Ukazao je još jednom da je Zrenjanin sredina sa veoma malim procentom pošumljenosti i da za to postoji niz oravdanih razloga - između ostalog velike količine kvalitetnog obradivog zemljišta.
- U gradu postoje lokacije na kojima je dozvoljena sadnja, uložićemo, zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine, 4,2 miliona dinara u rekonstrukciju parka u naselju “Putnikovo” i sve to pokazuje odgovornost i brigu za zaštitu životne sredine. Nama su važne investicije, svako novo radno mesto, ali isto tako i sredina u kojoj živimo i zato svi zajedno treba da radimo na tome - rekao je još Saša Santovac.

 

 

Inače, Dan planete Zemlje obeležava se širom sveta na današnji dan 22. April, a ove godine pod motom „Akcija klime“, sa naglaskom na klimatske promene.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5984/Vrtic_Bambi_sadnja_22_04_2021_crop.jpg