JP “Srbijagas” uputilo poziv zainteresovanim građanima za priključenje pod promotivnim uslovima - 36 rata bez kamate

Javno preduzeće “Srbijagas” uputilo je poziv zainteresovanim građanima za priključenje na distributivnu gasovodnu mrežu JP Srbijagas, pod promotivnim uslovima, navodi se na sajtu tog javnog preduzeća. 
 
Cena kućnog gasnog priključka iznosi 780 evra, u dinarskoj protivvrednosti, uz mogućnost plaćanja troška priključenja na 36 mesečnih rata, beskamatno.  
 
U obaveštenju se dalje navodi da iznos koji odgovara PDV-u, a ulazi u cenu od 780 evra, kupac plaća avansno, u roku od 3 dana od dana izdavanja računa, dok preostali iznos kupac plaća u 36 jednakih mesečnih rata, pri čemu prva rata dospeva u roku od 8 dana od dana zaključenja Ugovora, a ostale rate u skladu sa planom otplate. JP „Srbijagas“ će kupcu izdati plan otplate troškova priključenja sa iznosom i datumom dospeća svake pojedinačne mesečne rate troškova priključenja.
 
 
Preduzeće dalje navodi da je rok za završetak radova na izgradnji tipskog gasnog priključka 90 dana od dana plaćanja prve mesečne rate troškova za priključenje.
 
Opcija plaćanja na 36 rata se odnosi ISKLJUČIVO na fizička lica. U slučaju da se radi o pravnom licu, cena je ista, ali se ne može plaćati na 36 rata.
 
Za dodatne informacije, zainteresovani građani sa teritorije Grada Zrenjanina mogu se obratiti predstavništvu JP “Srbijagas” u Zrenjaninu, ulica Beogradska 13, drugi sprat, ili na broj telefona 023/554 - 118, svakog radnog dana u terminu od 08-15 časova. 
 
Ova ponuda posebno je zanimljiva za naše sugrađane u naseljenim mestima koja su gasifikovana u proteklom periodu, na osnovu sporazuma Grada Zrenjanina i JP “Srbijagas”. Podsećamo, u toku prethodne dve godine mreža je izgrađena u svim naseljenim mestima u kojima je nije bilo: Knićaninu, Čenti, Farkaždinu, Belom Blatu, Tomaševcu, Orlovatu, Tarašu, Jankovom Mostu i Perlezu, a međumesna mreža obuhvatila je gasovode Botoš - Tomaševac - Orlovat - Farkaždin, u dužini 22,3 km, Elemir - Taraš - Elemir - Jankov Most od 20,8 km, kao i 8 kilometara dugu vikend zonu kod Perleza. Ovim radovima omogućeno je priključenje na gasnu mrežu oko 13 hiljada domaćinstava, kao i svih industrijskih potrošača.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozdravio je ovu odluku JP “Srbijagas” i pozvao sugrađane da iskoriste pogodnosti i obezbede dugoročno i stabilno snabdevanje svojih domaćinstava i poslovnih objekata najčistijim energentom.
- Završetkom gasne mreže na teritoriji grada Zrenjanina i priključenjem naše zemlje na trasu novog “Balkanskog toka”, osigurali smo energetsku stabilnost i kontinuitet u snabdevanju gasom, uz značajne rezerve na našem području, uskladištene u Banatskom Dvoru. Sve to ide u prilog našim nastojanjima da smanjimo zagađenje vazduha i zaštitimo životnu sredinu, a značajan doprinos tome može dati svako domaćinstvo koje upotrebu čvrstog goriva zameni gasnim - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, povodom promotivne akcije JP “Srbijagas”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5992/Gasifikacija_Ecka_Stajicevo_00.jpg