Obnavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija u gradu i naseljenim mestima, pešački prelazi i oznake u zoni škola

Obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije u okviru programa redovnog održavanja počelo je prošle nedelje, saopšteno je iz zrenjaninskog Javnog preduzeća za urbanizam. Radove izvodi preduzeće “Boja” iz Sombora.
 
U narednih mesec dana, horizontalna saobraćajna signalizacija obnavljaće se na opštinskim putevima, na opštinskim putevima koji prolaze kroz ulice u gradu i naseljenim mestima. Aktivnosti na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji sprovode se svakodnevno, a plan radova radi se zajedno sa izvođačem, u skladu sa potrebama na terenu.
 
 
 
 
 
Obeležavaće se i pešački prelazi i signalizacija u zoni škola.
 
Iz Javnog preduzeća za urbanizam apeluju na vozače da u zoni radova na horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji poštuju propise, ne uklanjaju čunjeve,  pokušaju da ne gaze po sveže obojenim linijama i imaju malo više strpljenja. 
 
Prethodne godine, zbog problema u postupku javne nabavke za ovu vrstu usluga, došlo je do zastoja u obeležavanju horizontalne signalizacije i ona je u velikoj meri izgubila funkciju. Sada su u toku radovi kojima će se saobraćajna signalizacija dovesti u red, a ugovor sa somborskim preduzećem zaključen je do kraja ove godine.  
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5964/Obelezavanje_signalizacije_0.jpg