Po prvi put vakcinisano više od hiljadu Zrenjaninaca u jednom danu, ukupno do sada dato 33 hiljade doza, apeluje se na strpljenje

Prema najnovijim podacima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” juče je u Zrenjaninu broj vakcinisanih u jednom danu po prvi put premašio cifru od hiljadu i ukupno je neku od doza vakcine primilo 1.079 građana. Među njima je bilo 180 bez prethodnog zakazivanja, koji su vakcinu kineskog proizvođača “Sinofarm” primili na punktu u hali “Medison”. Na punktovima u hali i u objektu nekadašnje Specijalističke poliklinike juče je dato 653 “Sinofarm” vakcina i 426 proizvođača “Fajzer”.

Grad Zrenjanin, kao i druge lokalne samouprave u Srbiji, juče je izašao u susret građanima i organizovao vakcinaciju građana bez prethodnog zakazivanja. Odziv građana veći je od očekivanog i u takvoj situaciji formiran je duži red, a slični prizori mogli su se videti i u drugim gradovima. Imunizacija se u Zrenjaninu vrši na punktovima u hali sportova “Medison”, gde takođe dolaze i građani koji su se prijavili putem portala eUprava i čija imunizacija se odvija po ustaljenom redosledu.
 
 

Grad Zrenjanin apeluje na građane koji su se u velikom broju odazvali pozivima za vakcinaciju bez prethodne najave da budu strpljivi, da poštuju odvojene redove i ne stvaraju nepotrebne gužve na samim ulazima u halu. Akcija imunizacije bez prethodne najave nastavljena je i danas i za tu namenu predviđen je veći broj vakcina u odnosu na jučerašnji.

Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i Grad Zrenjanin do sada su u najboljem redu organizovali masovnu imunizaciju stanovništva i od početka tog posla, 7. januara, zaključno s jučerašnjim podacima, dato je ukupno 33 hiljade doza vakcina (19.921 primo doza i 12.997 revakcinisanih), a za potrebe grada dopremljena je 34.851 doza vakcina sva četiri proizvođača. Imunizacija građana koji se danas vakcinišu bez prethodne najave obavlja se vakcinom kineskog proizvođača “Sinofarm”, koja je do sada data našim sugrađanima u više od 21 hiljade doza - 12.257 u primo dozi i 8.972 revakcinisanih.
 
 

Grad Zrenjanin još jednom ukazuje da postupa isključivo po spiskovima koje mu svakodnevno dostavlja eUprava Vlade Srbije, odnosno Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”. Na osnovu istih spiskova obavlja se i distribucija cepiva ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje, odnosno Domu zdravlja i određuje proizvođač.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5960/Vakcinacija_19022021_00.jpg