Potpisan Sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i TF “Mihajlo Pupin”: Gradska uprava otvara vrata studentima na stručnoj praksi

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i dekan Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu prof. dr Dragica Radosav potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je predmet uspostavljanje saradnje između Grada i Tehničkog fakulteta, s ciljem obezbeđivanja stručne prakse i stručnog usavršavanja studenata tog fakulteta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina. Potpisivanju je prisustvovala i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Jelena Travar Miljević. 
 
 
 
Ovo nije prvi sporazum takve vrste i praktično je dosadašnja saradnja samo nastavljena na period od još četiri godine i nove generacije studenata. Kako su istakli potpisnici, Grad Zrenjanin omogućiće studentima praktičan rad na različitim vrstama poslova, prikupljanju, unosu i obradi podataka u vezi sa urbanizmom, građevinskim i poljoprivrednim zemljištem, komunalnom infrastrukturom, životnom sredinom, lokalnom poreskom administracijom i drugim oblastima iz nadležnosti Gradske uprave. 
 
 
 
Studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” sticaće u Gradskoj upravi praksu i znanja u oblasti digitalizacije i vektorizacije podataka unetih u Geografski informacioni sistem (GIS) grada Zrenjanina, a u tome će im pomagati i usmeravati ih stručna lica zaposlena u Službi za informacione i komunikacione tehnologije Gradske uprave.
 
Na osnovu današnjeg sporazuma, Gradska uprava i Tehnički fakultet zaključiće poseban ugovor o stručnoj praksi studenata, kojim će se preciznije definisati programi prakse, vreme i način realizacije, podnošenje izveštaja i druga pitanja od značaja za realizaciju stručne prakse. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5999/Simo_Salapura_i_Dragica_Radosav_0.jpg