Potpisani ugovori o stipendiranju - grad izdvaja 17 miliona dinara za 245 učenika i studenata

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas u Gradskoj bašti ugovore o stipendiranju sa 245 učenika srednjih škola i studenata sa teritorije Grada Zrenjanina, koji su to pravo stekli u ovoj školskoj godini, a na osnovu raspisanog konkursa. Stipendije grada zaslužili su 121 srednjoškolac i 124 studenta, kojima je gradonačelnik poželeo dobro zdravlje, ispunjavanje školskih ili studentskih obaveza u skladu sa svim propisanim merama i uspeh u daljem obrazovanju. 
 
 
 
 
“Uprkos vanrednoj situaciji i činjenici da već godinu dana živimo i radimo u posebnom režimu i okolnostima, Grad Zrenjanin brine o svojim uspešnim učenicima i studentima i to je ove školske godine posebno izraženo. Ovde su danas okupljeni najbolji među najboljima, kojima se mogu ponositi i njihovi roditelji i nastavnici, kao i Grad Zrenjanin. U odnosu na dosadašnji, značajno smo povećali broj učenika i studenata koji su dobili stipendiju, ukupno ih je 245, a da se pojedinačni iznos stipendije nije menjao. Grad je izdvojio iz budžeta za ovu namenu skoro 17 miliona dinara i to je sigurno jedna od naših najboljih investicija, investicija u znanje, školovanje i budućnost, koju vi predstavljate i donosite, i u kojoj vas vidimo da ste se poslovno ostvarili u našem gradu, a mi ćemo se protruditi da novim projektima i investicijama stvorimo uslove da možete da živite u još boljem Zrenjaninu”, poručio je gradonačelnik stipendistima na današnjoj svečanosti.   
 
 
 
 
 
Nakon svečanog potpisivanja ugovora, u ime stipendista Grada Zrenjanina zahvalila se Nevena Antonin, učenica prvog razreda Medicinske škole. 
 
Mesečna stipendija koja se dodeljuje učenicima srednjih škola iznosi 5.400 dinara, dok za studente iznosi 8.400 dinara i isplaćuje se u deset mesečnih rata. Stipendije su dodeljene na osnovu opštih uslova i posebnih kriterijuma, koji su ove školske godine, u skladu sa situacijom, modifikovani, pošto je izostao najveći broj školskih takmičenja ili smotri, a uzimalo se u obzir učešće učenika i studenata u aktivnostima organizacije Crvenog krsta, odnosno da su volontirali u uslovima proglašenih stanja vanrednih situacija u okviru Crvenog krsta ili organizovanih akcija pomoći građanima od strane Grada Zrenjanina.    
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5986/Stipendije_22_04_2021_0.jpg