Prijem za košarkašice “Proletera 023” i vaterpoliste “Proletera” - plasman u elitu uspeh klubova i sportskog Zrenjanina

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković primili su danas, u Baroknoj sali Gradske kuće, košarkašice i rukovodstvo ŽKK "Proleter 023" i igrače i rukovodstvo Vaterpolo kluba "Proleter". Prijem je organizovan povodom ulaska tih klubova u super-lige Srbije, ali i povodom 6. aprila, Međunarodnog dana sporta, koji grad Zrenjanin ove godine dočekuje kao  Evropski grad sporta. 
 
 
 
 
Čestitajući im na sportskom uspehu, zamenik je istakao da je i košarkašice i vaterpoliste u protekloj sezoni karakterisalo veliko zalaganje, velika borba i želja za uspehom, kao i da ambicije i namere da se dokazuju imaju i u najvišem ligaškom rangu.
- Zrenjanin je bogatiji za dva nova superligaša, košarkašice “Proletera 023” i vaterpolisti “Proletera” sigurno su ponos “Evropskog grada sporta” ove godine i nešto što grad posebno ceni. Tu je i taj drugi momenat koji će grad ispoštovati, viši rang takmičenja i veća sredstva, da bi te ambicije koje klubovi imaju mogli da ostvare i sigurno je da možemo očekivati još dobrih rezultata. Nadamo se uskoro i prisustvu publike na uatkmicama, jer ovi mladi ljudi svakako zaslužuju i podršku i bodrenje sa tribina, to je, jednostavno, sastavni deo sporta - rekao je Santovac.
 
 
 
 
Na prijemu su se zahvalili trener ŽKK “Proleter 023” Marko Marinkov i predsednik VK “Proleter” Dragoljub Bjeloglav
 
Prvotimka  ŽKK “Proleter 023” i mlada reprezentativka Srbije Bojana Škundrić kazala je da je atmosfera u klubu sjajna, kao i tokom cele sezone, a sada je to još izraženije.
- Svi smo zadovoljni i srećni što smo uspeli da ostvarimo cilj koji smo na početku sezone postavili. Za sada u klubu nema izmena, bez obzira što idem na studije, odlučila sam da ostanem u “Proleteru” i pomognem klubu. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i sledeće sezone i ostati prvoligaši - rekla je ona.
 
Bojana je istakla da je nedostajala podrška navijača, s obzirom da su svi mečevi igrani pred praznim tribinama, ali da su ipak dale sve od sebe i ostvarile cilj. 
- Nadamo se da će sledeće godine biti prilike da dođu i gledaoci i uvere se zašto smo baš mi ušle u prvu ligu - rekla je još Bojana Škundrić.
 
 
 
 
Luka Bosić, kapiten vaterpolista “Proletera” kazao je da klub već ima određene planove za naredni period, a da je za njima kontinuirani rad.
- Počeli smo od Druge lige, pa preko Prve-B lige, a sada smo prvaci Prve-A lige i tri kola pre kraja takmičenja uspeli smo da obezbedimo plasman u Superligu. Što se tiče ekipe i posvećenosti, nema nikakvih zamerki, od trenera, pomoćnog trenera, uprave, cele ekipe, tima, od prvog do četrnaestog igrača svi su posvećeni i naravno, istakao bih i podršku grada bez koje sve ovo ne bi moglo biti realizovano, jer se ipak sve svodi na materijalnu podršku - rekao je on i ukazao na specifičan način treniranja, budući da nisu svi u Zrenjaninu, ali da je plan da od naredne godine svi budu u našem gradu, da zajedno treniraju i da imaju što više treninga.
 
Rekao je da vaterpolisti “Proletera”, čiji igrači u proseku imaju od 22 do 23 godine, imaju sve uslove da ostvare još bolji rezultat sledeće sezone.
- Ekipa je mlada i mislim da nas je to i dovelo na kraju do ovakvog rezulata - istakao je on. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5956/Prijem_kosarkasice_vaterpoliisti_0.jpg