Tradicija Sportskih igara mladih Srbije nastavljena u Zrenjaninu: deca ponovo uživala uz sport, nadmetanje i druženje 

Zrenjanin je danas grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji, zahvaljujući “Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih”, karavanu prijateljstva i radosti.
 
Na terenima Sportsko-rekreativnog centra “Partizan” u Zrenjaninu, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Sportskim igrama mladih Srbije, održavaju se danas takmičenja u pet sportova - atletici, odbojci, igri “između dve vatre”, uličnoj košarci i fudbalu (“Koka kola kup“ i mali fudbal).
 
 
 
 
U ime domaćina, Grada Zrenjanina, igre je svečano otvorio gradonačelnik Simo Salapura, istakavši da igre predstavljaju još jednu promociju sportskih nadmetanja, druženja i zdravog načina života i da se naš grad po sedmi put uključio u organizaciju takmičenja.
“Grad Zrenjanin od samih početaka podržava ovaj karavan prijateljstva, Sportske igre mladih kojima je obuhvaćen velik broj dece koja se bave nekom sportskom aktivnošću, promovišu sport i stiču nova prijateljstva. Prethodnih godina imali smo predstavnike i na finalnim republičkim turnirima u Beogradu, ali i završnim turnirima Igara u Splitu i ja želim svim učesnicima, pre svega, da se druže, da steknu nova iskustva, a najboljima, naravno, da učestvuju na finalnom i završnom turniru”, istakao je gradonačelnik i dodao da je ovo jedna od manifestacija koju je Grad Zrenjanin uvrstio u agendu za promociju “Evropskog grada sporta” ove godine. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je potom i zapalio plamen prijateljstva i označio Sportske igre mladih Srbije u Zrenjaninu otvorenim, a od organizatora je nagrađen satom koji simbolično odbrojava 25. godišnjicu od osnivanja Sportskih igara mladih u regionu, odnosno u Republici Hrvatskoj. 
 
PR Sportskih igara mladih Daliborka Delibašić govorila je o učešću kompanije “Dunav osiguranje” u manifestaciji i istakla da su u kompaniji prepoznali koliko je ovaj projekat važan za decu. 
"To je upravo ono što i mi promovišemo, zdravi načini života, to je druženje, i deca koja se takmiče ne moraju da budu sportisti, već samo da budu raspoložena za igru i mi im stalno govorimo da budu sigurni i koliko je to osiguranje bitno. Ovo je osma sezona karavana u Srbiji, krenuli smo iz Priboja, pa smo išli na Zlatibor, u Arilje, Novu Varoš, mesta gde smo bili prvi put, potom u Šabac, Valjevo, Kikindu i evo nas sedmi put u Zrenjaninu", navela je ona.
 
 
 
 

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i čelnici Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport, Srednjebanatskog upravnog okruga, predstavnici sponzora, kao i istaknuti zrenjaninski sportisti., među kojima i proslavljeni veslač Milorad Stanulov, srebrni i bronzani olimpijac iz Zrenjanina.
 
Sva takmičenja održavaju se uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv koronavirusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, “Dunav osiguranje Sportske igre mladih”, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.
 
Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu potpuno besplatnim.
 
Kao i prethodnih godina, najuspešnije ekipe i pojedinci sa državnog finala izboriće plasman na regionalno, međunarodno, finale u Splitu, gde se ove godine, planira spektakl povodom proslave 25. rođendana Igara. I odlazak na ovo mini-letovanje na Jadran za decu je besplatan.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6002/Sportske_igre_mladih_2021_0.jpg