U Evropski grad sporta stigla dva evropska zlata: rvači ponos Zrenjanina i Srbije

Rvači zrenjaninskog “Proletera” i državni reprezentativci Srbije Mate Nemeš i Zurab Datunašvili osvojili su zlatne medalje na Evropskom šampionatu u Varšavi. Na još jednom izuzetnom rezultatu srpskog rvanja u međunarodnim razmerama i potvrdi dominacije zrenjaninskog “Proletera” u domaćim okvirima, čestitku im je uputio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
- Čestitam našim šampionima i sportskim ambasadorima grada Zrenjanina i Republike Srbije na još jednom izuzetnom rezultatu i osvojenim zlatnim medaljama. Na svakom takmičenju dokazujete zašto je Zrenjanin proglašen za “Evropski grad sporta” i zbog čega je značajno negovati sportsku tradiciju dužu od jednog veka, kao što to više nego uspešno čini Rvački klub “Proleter”. Mateu želim puno uspeha i na Olimpijskim igrama, kao i drugom našem predstavniku Kadžaji, a verujem da će im se pridružiti i zlatni Datunašvili i Viktor Nemeš, i da će zrenjaninsko i srpsko rvanje dominirati i u Tokiju - poručio je evropskim šampionima gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura
 
Rvači “Proletera” Mate Nemeš, u kategoriji do 67 kilograma, i Mihail Kadžaja, u kategoriji do 97 kilograma, već su obezbedili olimpijske vize i nastupiće u prestonici Japana, dok će Viktor Nemeš i Zurab Datunašvili pokušati to da ostvare na poslednjem kvalifikacionom turniru u Sofiji, od 6. do 9. maja.
 
 
 
 
 
Fotografije: Rvački klub "Proleter" Zrenjanin

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5994/Mate_Nemes_zlato_Varsava_0.jpg