Danas vakcinacija u Tarašu, sutra u Ečki, apelu na vakcinaciju mladih prvi se odazivaju učenici škole “9. maj”

Masovna imunizacija građana u naseljenim mestima na teritoriji Grada Zrenjanina nastavlja se danas u ambulanti Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Tarašu i sutra u Ečki, u toku nedelje planirano je da se organizuje i u Elemiru, a po uobičajenom rasporedu odvija se i na punktovima u gradu Zrenjaninu - hali sportova “Medison” i objektu stare specijalističke poliklinike. Zaključno s jučerašnjim podacima, ukupno je na gradskoj teritoriji dato 66.057 doza vakcina. Prvu dozu primilo je 37.825, a obe 28.232 naših sugrađana. 
 
 
Istovremeno, iz Zavoda za javno zdravlje saopštavaju da od juče urađenih 78 PCR analiza na Kovid-19 nije zabeležen ni jedan pozitivan nalaz. U Opštoj bolnici je obavljeno 19 antigenskih testiranja, od kojih su 3 bila pozitivna. Broj aktivnih slučajeva zaraze u Zrenjaninu spao je ispod 300 i juče ih je bilo 293. I dalje se smanjuje broj hospitalizovanih u Kovid-odeljenju bolnice - 37 pacijenata, uz 89 slobodnih postelja. 
 
U hali sportova “Medison” i dalje se mogu, bez prethodne prijave, vakcinisati svi zainteresovani građani, u terminu od 9 do 19 časova, a mogu birati vakcinu između proizvođača “Fajzer” i “Sinofarm”. 
 
Najmanji procenat vakcinisanih je među mladima i stoga im je upućen apel da se odazovu u većem broju i time doprinesu da se život što pre vrati u normalne tokove, uz konstataciju premijerke Srbije Ane Brnabić da “mladi u svojim rukama drže ključ kraja epidemije i kolektivnog imuniteta”.
 
U Zrenjaninu su se prvi odazvali učenici OSŠ “9. maj”, za koje će vakcinacija biti organizovana sutra u hali sportova “Medison”. Očekuje se odziv punoletnih učenika i drugih zrenjaninskih srednjih škola, Visoke tehničke škole strukovnih studija kao i studenata Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6042/Vakcinacija_Bagljas_00.jpg