Dečji osmesi ispunili Kulturni centar: besplatnu školu plivanja, u okviru projekta “Zaplivaj život”, uspešno završila šesta generacija mališana

Šesta generacija mališana završila je besplatnu školu plivanja, kroz projekat “Zaplivaj život” koji realizuju Grad Zrenjanin i sportsko udruženje “Sport tim”. Svečanom dodelom diploma za više od stotinu dece koja su savladali osnove plivanja završila se još jedna uspešna sezona obuke, kroz koju je, od početka realizacije projekta, prošlo preko 500 naših sugrađana, uzrasta od 5 godina pa naviše. Neki od njih nisu se na tome zaustavili, već su nastavili da se bave plivanjem, kroz treninge i redovne dolaske na bazen.
 
 
 
 
Dodela diploma organizovana je danas u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u prisustvu velikog broja dece, njihovih roditelja, predstavnika Grada Zrenjanina i sportskih ustanova. Diplome su polaznicima uručili gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnja proslavljena zrenjaninska plivačica, sada članica Olimpijskog komiteta Srbije, Miroslava Najdanovski i član Upravnog odbora Sportskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović. Tom prilikom prisutnima su se obratili Miroslava Najdanovski i plivački trener Srđan Neškoski, inicijator i realizator projekta “Zaplivaj život”. U ime roditelja zahvalio se i prigodno besedio protojerej dr Ninoslav Kačarić, čiji je sin takođe bio među decom koja su savladala obuku.
 
 
 
 
O uspehu celokupne aktivnosti najbolje su, tokom obuke, govorila zadovoljna dečja lica na Gradskom bazenu, ali i lica njihovih roditelja, jer su svoju decu poveravali stručnim licima, bez brige ih dovodili na igru i druženje, kroz koje su se oslobodila straha od vode i brzo ovladala plivačkim veštinama. I sve to potpuno besplatno.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura istakao je važnost jedne ovakve akcije i njeno mesto u agendi Zrenjanina, kao “Evropskog grada sporta 2021”:
“Plivanje je jedan od bazičnih sportova, dodatno značajan u gradu kakav je Zrenjanin, okruženom sa puno vodenih površina, reka i jezera, gde je plivačko umeće često potrebno i da bi se sačuvao sopstveni ili spasao tuđ život. O zdravstvenim aspektima i benefitima od plivanja, nije potrebno posebno ni govoriti. Zrenjanin je priznanje “Evropski grad sporta” zaslužio, između ostalog, i zbog ovakvih projekata, usmerenih ka najmlađim sugrađanima. Biće ih sigurno još, jer je stvaranje sportskih navika i negovanje zdravih stilova života neophodno još u nižem uzrastu, kao sastavni deo odrastanja i vaspitanja”, poručio je gradonačelnik nakon današnje svečanosti.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6039/Diplome_skola_plivanja_2021_0.jpg