Gradonačelnik dao znak za početak prvog Zrenjaninskog maratona - Zrenjanin ucrtan na mapu maratona

Zrenjaninski maraton, u organizaciji Maraton Tima, održava se danas, a znak za početak trke na 42 kilometra, koja se prvi put održava u našem gradu, dao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

 

 

Pozdravljajući učesnike gradonačelnik je rekao da Zrenjanin nije samo grad sporta, već i grad horova, mostova, grad mladih i da mu je veoma drago što se Zrenjanin na ovaj način ucrtao i na mapu maratona. 
- Nadam se da će maraton u našem gradi imati dugu tradiciju održavanja - rekao je on zahvalivši svima koji su se danas odazvali, uz veliki pozdrav podrške svim takmičarima.

 


 
Svim učesnicima poželeo je uspešan dan i lepo druženje, a organizatorima uputio zahvalnost što su uvrstili i humanitarni aspekt u ovu manifestaciju.  

Inače, u ovoj trci na 42 kilometara učestvuje čak četrdeset takmičara, a po rečima organizatora očekuje se da u svim trkama danas bude i blizu osam stotina učesnika.

 

 

Nakon početka trke na 42 kilometra gradonačelnik je dao i znak za početak Trke u kolicima u kojoj su učestvovale osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju.

Danas će biti održana i Trka zadovoljstva na 7 kilometara koja će, kako se očekuje okupiti i najveći broj učesnika, kao i Polumaraton na 21,1 kilometar, Štafetna trka 3x7 kilometara i Trka sa osmehom za najmlađe.

Kako su najavili organizatori, prodajom pretrčanih kilometara uspeli su da sakupe sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR.

 


Staza Zrenjaninskog maratona: Start je na Trgu Slobode ispred zgrade Skupštine Grada. Zatim ulicom Kralja Aleksandra, Svetosavska, Nemanjina, Slobodana Bursaća, Saveznička, Petefijeva, Obilićeva, Obala Sonje Marinković, Narodnog Fronta, Subotićeva, Kej 2. Oktobra, Gundulićeva, Stevice Jovanovića, Đorđa Stratimirovića. Jovana Popovića, Narodne Omladine, Zmaj Jovina, Đure Jakšića, Jug Bogdana, Koče Kolarova, Vojvode Petra Bojovića, Zmaj Jovina, Narodne Omladine, Subotićeva i Trg Slobode, na kome se nalazi cilj.

Saobraćaj će u tim ulicama biti obustavljen do 17 časova.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6053/Maraton_Zrenjanin_00.jpg