Gradonačelnik prisustvovao sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je danas prvoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga održanoj u konferencijskoj sali Hotela “Vojvodina”. 

 

 

Događaju su, pored ovdašnjih privrednika, prisustvovali i Zoran Dimitrijević državni sekretar u Ministarstvu privrede, Nermina Ljubović direktor Direktorata za parlamente privrednika PKS , načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i direktor PK Zrenjanin Predrag Stankov.

 


 
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Salapura zahvalio se svima što su činili napore da sačuvaju svoje kapacitete, kao i radna mesta, uz pomoć Vlade Republike Srbije.
- Mislim da smo u tome bili upešni. I u svoje lično ime želim da se zahvalim za sve što ste činili tokom ovih više od godinu dana, pre svega kada je reč o pomaganju zdravstvenog sektora, zdravstvenih ustanova i zdravstvenih radnika u borbi protiv virusa korona. Podaci koje ovih dana dobijam, a vezano za vakcinaciju koja se na nivou države i našeg grada intenzivno odvija što je i jedan od preduslova da se vratimo u normalan život i privredne tokove, su dobri i pozitivni, sve je manji broj novoobolelih. To je pokazatelj i da je pred nama izvesnija budućnost, a da je to tako jeste i najava izgradnje autoputa Beograd - Zrenjanin- Novi Sad. To je i put u sigurniju poslovnu budućnost u našem gradu i regionu, ali i na nivou Pokrajine. Taj put je šansa i da se lokalna operativa uključi u njegovu izgradnju, naravno, na lokalne ekonomske prilike, ali i na republičke, sigurno će uticati i investicija koja se realizuje u našem gradu, investicija kineske kompanije od neverovatnih milijardu dolara. Verujem da će to biti još jedan od privrednih zamajaca u našem gradu - rekao je gradonačelnik napominjući da je Grad Zrenjanin zainteresovan za nastavak dobre saradnje sa privrednicima.    
     

 


Državni sekretar Zoran Dimitrijević je podsetio da je Vlada Srbije usvojila niz mera kojima se pomaže privrednicima i da je tokom prethodnog perioda usvajala njihove zahteve kako bi se prevazišli brojni problemi sa kojima su se susreli tokom pandemije koronavirusom.

 


On je istakao da je privreda Srednjobanatskog okruga uspela da se održi i u ova krizna vremena, a da će Ministarstvo privrede nastaviti da stvara dobar privredni ambijent i ulaže u razvoj preduzetništva.

U svom obraćanju Nermina Ljubović iznela je informaciju o nadležnostima Parlamenta privrednika PKS i ukazala da je prisustvo načelnice SBO i gradonačelnika ovom skupu dobar pokazatelj saradnje sa Privrednom komorom i privrednicima okruga.      
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6033/Privredna_komora_krop.jpg