Pokrajina i Grad Zrenjanin sufinansiraju izradu projekta za kanalizaciju u Aradcu, gradonačelnik u Novom Sadu potpisao ugovor o dodeli sredstava

AP Vojvodina i Grad Zrenjanin sufinansiraju izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže sa potisnim cevovodom do Zrenjanina za naseljeno mesto Aradac, a ugovor o dodeli sredstava iz budžeta APV danas je u Novom Sadu potpisao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Za ovaj projekat Gradu Zrenjaninu opredeljeno je 5,3 miliona dinara, dok će iz budžeta grada biti izdvojeno još 1,2 miliona dinara, do ukupne procenjene vrednosti projekta od 6,5 miliona dinara. 
 
 
 
 
Predviđena je izgradnja oko 30 kilometara cevovoda i priključaka za oko 1290 domaćinstava, kao i izgradnja potisnog voda kojim će mreža u Aradcu biti priključena na gradski kanalizacioni sistem. Ugovor su gradonačelniku uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da potpisivanjem današnjeg ugovora, praktično, počinje realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže u Aradcu. 
- Izrada tehničke dokumentacije je prvi korak ka izgradnji same mreže, kojom će još jedno naselje u “prvom prstenu” oko grada biti priključeno na gradsku mrežu i time rešiti dugogodišnje probleme - istakao je gradonačelnik značaj ovog projekta.  
 
 
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je u pitanju veoma važna oblast, za koju će u toku ove i naredne godine biti namenjena i dodatna sredstva.
- Kada je reč o drugim aspektima zaštite životne sredine, najpre u uspostavljanju standarda više energetske efikasnosti i zameni postrojenja na čvrsta goriva u javnim objektima na teritoriji Vojvodine, planiramo da povučemo i dodatna finansijska sredstva u iznosu od 1,2 milijarde dinara - kazao je predsednik Mirović i podsetio da je, na inicijativu Pokrajinske vlade, Skupština AP Vojvodine usvojila Deklaraciju o zaštiti životne sredine, kao krovni dokument, kako bi ta oblast bila u prvom planu.
 
Današnjem svečanom potpisivanju i uručenju ugovora u holu zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu prisustvovali su predstavnici 12 lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, za čije je projekte u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama za 2021. godinu opredeljeno finansijskih sredstava u ukupnoj vrednosti od 50 miliona dinara.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6035/Ugovor_kanalizacija_Aradac_0.jpg