Saradnja Grada Zrenjanina i mađarskog Morahaloma u okviru projekta SKOLAR-SME Programa prekogranične saradnje: program stipendiranja i razmene mladih

Jelena Travar Miljević, pomoćnica gradonačelnika Zrenjanina za oblast lokalnog ekonomskog razvoja i politiku jednakih mogućnosti, i delegacija Gradske uprave  uključene u realizaciju projekta SKOLAR – SME, koji se sprovodi u partnerstvu sa mađarskim pograničnim gradićem i poznatom banjom Morahalom u okviru Programa prekogranične saradnje IPA Intereg CBC programa, 26. maja  su posetili partnere u Mađarskoj i utanačili dalje korake na realizaciji ovog projekta. 
 
Tom prilikom, u Srpskom kulturnom centru „Kolo” u Morahalomu, upriličen je radni sastanak projektnih timova, a nakon toga zajednička konferencija za novinare gradonačelnika Morahaloma Zoltana Nogradija i Jelene Travar Miljević.    
 
 
 
Oni su tom prilikom najavili program stipendiranja i razmene 17 mladih iz Morahaloma i 17 iz Zrenjanina. Stipendisti  će biti smešteni  u studentskim hostelima izgrađenim, odnosno rekonstruisanim u Morahalomu  i  Zrenjaninu. Predviđeno je da stručnu praksu stipendisti obavljaju u privatnom ili javnom sektoru, u zavisnosti od sopstvenih interesovanja. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6054/Morahalom_-_Zrenjanin_0.jpg