Gradonačelnik na javnom sportskom času i humanitarnoj aukciji Instituta za ženski sport u Beogradu: Zrenjanin prvi grad partner Instituta

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković, prisustvovao je juče u Beogradu javnom sportskom času i humanitarnoj aukciji, koje je organizovao Institut za ženski sport, na čelu s osnivačem Instituta i selektorkom košarkaške reprezentacije Srbije, Marinom Maljković
 
Događajima su prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, kao i naše istaknute sportistkinje, ambasadorke Instituta za ženski sport Dajana Butulija, Sonja Vasić, Milica Mandić, Zorana Arunović i naša sugrađanka, članica Olimpijskog komiteta Srbije, Miroslava Najdanovski
 
 
 
 
Institut za ženski sport, u saradnji s beogradskom opštinom Čukarica, realizovao je juče javni čas na terenima Sportskog centra “Žarkovo”, koji je okupio polaznice programa Instituta sa svih lokacija u Beogradu. Devojčice su se družile sa šampionkama u različitim sportovima i stekle novo sportsko iskustvo, a ambasadorke Instituta poručile su im da istraju u treninzima, da uče i nastave da se bave sportom.  
 
 
 
 
Nakon javnog sportskog časa održana je i humanitarna aukcija na kojoj su bile ponuđene slike naše proslavljene košarkašice Dajane Butulije, kao i sportski predmeti Marine Maljković i ambasadorki Instituta za ženski sport. Prikupljen novac namenjen je za Klinički centar Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, Institut za mentalno zdravlje, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Odeljenje za ispitivanje i lečenje bolesti novorođenčeta i Osnovnu školu “Anton Skala”.
 
Marina Maljković izrazila je zadovoljstvo kako je protekla prva sezona rada Instituta i iznela podatke da je u 12 gradova u Srbiji u različite vidove bavljenja sportom i fizičkim vežbanjem uključeno više od 600 devojčica. Istakla je značaj učešća u sportu za devojčice, ali i negovanje i poštovanje pravih vrednosti, uspeh u školi, zdrav način života.
 
 
 
 
Ministar Branko Ružić zahvalio se Marini Maljković i Institutu za ženski sport na humanitarnim aktivnostima, ali i na svemu što je ona svojom energijom i entuzijazmom postigla u prethodnom periodu.  
 
Gradonačelnik Simo Salapura podsetio je da je Grad Zrenjanin prvi grad partner Instituta za ženski sport i da su saradnja s Institutom i afirmacija ženskog sporta važan deo projekta “Zrenjanin, evropski grad sporta 2021”.
- Nakon što smo početkom godine potpisali Protokol o saradnji, usledili su i konkretni koraci u njegovoj realizaciji. Devojčicama predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obezbedili smo besplatno bavljenje sportom na teritoriji Grada Zrenjanina, i to u košarci, džudou i fizičkom vežbanju u cilju svestranog razvoja dece predškolskog uzrasta. Treninzi su krenuli od marta meseca, pod okriljem Sportskog saveza grada i zadovoljni smo odzivom. Sportski rezultati u ovom trenutku nisu primarni već, pre svega, pravilan i zdrav razvoj devojčica, koje imaju sportske uzore među našim sugrađankama i žele da se bave sportom - poručio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.   
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6070/Zenski_sport_BGD_2021_0.jpg