Nove cvetne rundele na Bagljašu, ispred zgrade nekadašnjeg “Komiteta” i cvetni aranžmani i zidovi na Trgu slobode

Bilo je u prethodnim godinama više pokušaja uređenja jedne od najvećih zelenih površina u okviru tržnog centra na Bagljašu, ali bez očekivanih i trajnijih rezultata. Pre nekoliko dana, radnici JKP “Čistoća i zelenilo” u potpunosti su preuredili ovu površinu i formirali novu cvetnu rundelu, a uz cveće zasadili i nekoliko stabala i žbunastih formi. U središtu rundele postavljen je cvetni aranžman - leptir, a rundela je oivičena belom ukrasnom rizlom i braon malčom oko sadnica i leptira. Uz dve klupe i obližnju fontanu, oformljen je prijatan kutak i na najlepši način uređena jedna prometna mikrolokacija. 
 
 
 
 
Na Trgu slobode takođe su postavljena četiri cvetna aranžmana, u obliku bidermajera, šešira i cveta, a najviše reakcija prolaznika i fotografisanja izaziva bidermajer uvijen u trsku - izgledom kao da ga je neko ili vetar “oborio na zemlju”, dok se pažljivo ne pogleda i shvati da mu je položaj upravo takav - horizontalan.
 
 
 
 
Po prvi put, ove godine su na trgu postavljena i dva cvetna zida, u rundeli ispred Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta i Savremene galerije. Oplemenjen je i donedavno neuređen prostor ispred zgrade nekadašnjeg “Komiteta”, u Ulici kralja Petra Prvog, a iza spomenika posvećenog poginulim u ratnim sukobima od 1991-1999. godine. Kombinacija ukrasnih lišćara i četinara, cveća, rizle i malča donela je i novu vizuru spomeniku, gde će već 28. juna, na Vidovdan, biti upriličena ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti stradalim sugrađanima. 
 
 
 
 
Tokom proleća JKP “Čistoća i zelenilo” iz osnova je uredilo više javnih površina u gradu - po sličnom principu, kombinacijom sadnog materijala, cveća i ukrasne podloge - tako da sasvim novu sliku sada pružaju raskrsnica na ulazu u grad kod industrijske zone “Jugoistok”, početak Ulice vojvode Petra Bojovića, prostor ispred zgrade u Ulici Brigadira Ristića pre nadvožnjaka na Bagljašu, Trg dr Zorana Đinđića... 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6067/Cvetne_leje_Bagljas_0.jpg