Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Zrenjanina, gradonačelnik zahvalio svima koji su učestvovali u procesu vakcinacije i uputio apel mladima da se vakcinišu

Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Zrenjanina doneta je na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

 

Kako je u obrazloženju navedeno, vanredna situacija se ukida jer je stanje na teritoriji grada ocenjeno kao stabilno i pod kontrolom u svim segmentima i da je širenje zaraze koronavirusom zaustavljeno, a broj novozaraženih u velikom opadanju. 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura rekao je da je epidemiološka situacija u prethodnom periodu dosta povoljna i da se beleži konstantan pad broja novoobolelih. 

 

 

- Sada imamo manje od trideset aktivnih slučajeva obolelih, a u poslednjih nekoliko dana imamo jedan, ili nijedan slučaj novoobolelih od koronavirusa i sve su to preduslovi da Štab donese ovakvu odluku. Iza nas je težak period od šest meseci u vanrednoj situaciji, ali i gotovo godinu i po dana perioda u situaciji gde smo imali mogućnost da se vakcinišemo i borimo protiv koronavirusa i kada smo morali da budemo solidarni i odgovorni prema sebi i zdravlju drugih, posebno onih najstarijih. Sam proces vakcinacije stanovništva na teritoriji našeg grada bio je veoma kompleksan i zahtevao je ozbiljan rad i koordinaciju više službi i zato želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, počev od volontera Crvenog krsta i Medicinske škole, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja, naše bolnice, zaposlenih u javnim ustanovama i sportskim objektima i svih volontera koji su radili u Kol centru i pozivali ljude na vakcinaciju -  rekao je Salapura. 

 

 

Naglasio je i da je do ukidanja vanredne situacije došlo zbog imunizacije, što je jedini način da se zaštitimo od koronavirusa. 
- Zato apelujem na sve one koji se još nisu vakcinisali, posebno na mlade, da to učine, jer tako ćemo zaštiti svoje zdravlje i zdravlje naših najmilijih - naveo je on. 

 

 

Gradonačelnik je rekao i da su stvoreni novi uslovi za zatvaranje hale “Medison” za vakcinaciju.
- Punkt za nezakazane zainteresovane biće premeštan po posebnim punktovima na različitim lokacijama u gradu, a ostaje i da se organizuje treći krug obilaska i vakcinacije za zainteresovane u naseljenim mestima i kako animirati mlade da se vakcinišu - rekao je gradonačelnik, napominjući da vakcina ima dovoljno i da zainteresovanost mora biti veća. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6101/UkidanjeVanSituac_0.jpg