Zasedala Skupština grada - na dnevnom redu 10. sednice urbanistički planovi i kadrovska rešenja

Skupština
Sednica Skupštine grada, deseta u ovom sazivu, održana je danas u sali Kulturnog centra Zrenjanina. Predsedavao je Čedomir Janjić, a od 19 tačaka dnevnog reda, sedam se odnosilo na odluke o donošenju, izmeni ili dopuni planova generalne ili detaljne regulacije pojedinih gradskih zona i naseljenih mesta, dok su četiri tačke bile u vezi sa novim kadrovskim rešenjima u Javnom preduzeću “Gradska stambena agencija” i Centru za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina - Most. 
 
 
 
Umesto preminulog Radiše Dupljanovića, za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća ''Gradska stambena agencija'' Zrenjanin izabran je dosadašnji izvršni direktor u tom preduzeću, diplomirani ekonomista Dragomir Radovanac. Na čelu Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Zrenjanina - Most ostaje diplomirani psiholog Nevena Montresor, koja je odlukom Skupštine izabrana za direktora te ustanove, sa dosadašnjeg mesta vršioca dužnosti direktora. 
 
U skladu s potrebama i najavljenim projektima, pristupilo se izmenama i dopunama planova detaljne regulacije radne zone “Jugoistok I” i generalne regulacije “Mala Amerika”, “Bagljaš” i “Berbersko-bolnica” u Zrenjaninu, kao i naseljenog mesta Aradac i detaljne regulacije za dalekovod 110 kv TS Perlez – TS Zrenjanin 2 i dela obilaznice oko Orlovata. Ove odluke Skupština je usvojila većinom glasova. 
 
 
 
Usvojen je i Predlog Odluke o završnom računu budžeta grada Zrenjanina za 2020. godinu - Konsolidovani završni račun, na osnovu kog su utvrđeni ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima u iznosu od 4.858.313.000 dinara, dok su ukupni rashodi i izdaci 4.748.031.000 dinara.  
 
Predlogom Odluke o izmeni Odluke o osnivanju JKP “Gradska toplana” Zrenjanin brisane su odredbe koje se tiču distribucije gasa od strane tog preduzeća, s obzirom da je istu preuzelo JP “Srbijagas”, dok su se, usvajanjem Predloga Odluke o oduzimanju prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini grada Zrenjanina Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov” i “Apoteci Zrenjanin, stekli uslovi da se objekti u nekoliko sela i gradu, a koji su sada prazni i napušteni, daju na upravljanje Gradskoj stambenoj agenciji koja će ih dati u zakup. 
 
 
 
Odluke Skupštine prokomentarisao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, istakavši značaj usvajanja urbanističkih planova, što za cilj ima razvoj sredine u kojoj živimo.
“Nastavili smo s donošenjem planova za naseljena mesta i danas smo usvojili plan generalne regulacije za Aradac. Izmenama plana regulacije “Berbersko-bolnice” omogućićemo sugrađanima koji žive u Igmanskoj ulici normalne uslove za život, odnosno formiranje dela parcele na kojoj će se u narednom periodu graditi put, kanalizacija, urediti vodovodna mreža, jer u trenutnoj situaciji to nije moguće. Takođe, u dogovoru s preduzećem “Putevi Srbije” pristupili smo donošenju plana koji takođe ima za cilj da reši problem, ne samo stanovnika Orlovata i Tomaševca, već i svih onih koji gravitiraju ka Pančevu ili Zrenjaninu preko državnog puta. Zna se koliko je problematičan most preko Tamiša, preko kog se istovremeno odvija železnički i drumski saobraćaj, a novom planskom regulacijom omogućava se gradnja novog mosta, isključivo za drumski - putnički i teretni - saobraćaj. Sve to su dokumenti koji imaju izrazitu razvojnu komponentu za grad i naseljena mesta”, istakao je Santovac.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6103/Skupstina_29062021_0.jpg