“Zdravo, svete, još uvek sam dete!”: šesti put održan ples predškolaca na Trgu slobode

Od kako je 2016. godine Zrenjanin, kao prvi grad u Srbiji, pokrenuo i organizovao “Ples predškolaca”, po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti, sredinom juna meseca svake godine, danas su se na centralnom gradskom trgu po šesti put okupili mališani predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića.
 
 
 
 
Manifestacija nazvana “Zdravo, svete!” otvorena je obraćanjem predstavnika Grada Zrenjanina i Predškolske ustanove Zrenjanin - zamenika gradonačelnika Saše Santovca i direktora PU Zrenjanin Vladimira Petrovića. 
 
Zamenik gradonačelnika Santovac rekao je da Grad Zrenjanin sa Trga slobode šalje najlepšu sliku, sliku budućnosti grada.
- Roditelji, bake i deke su danas ponosni što se njihova deca i unuci u ovom trenutku nalaze na našem trgu. Ovo je samo jedno poglavlje među onima koja vas očekuju u životu, sigurno jedno od najlepših, a od 1. septembra vas očekuju novi drugari i drugarice u školi. Želim vam srećan polazak u školu, puno uspeha i radosti - poručio je zamenik gradonačelnika. 
 
 
 
 
Direktor Vladimir Petrović pozdravio je sve mališane, njihove roditelje, bake i deke, kolege vaspitače i poželeo svima dobrodošlicu na “Ples predškolaca”, a budućim prvacima puno uspeha u školovanju.
 
 
 
 
Više od šest stotina dece u belim majicama s motivima sunca i cveća zaplesalo je potom uz podršku svojih vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković, na taktove pesme “Zdravo svete, još uvek sam dete”, Zrenjaninaca Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, za koje je korišćena tema iz “Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog. U izvođenju pesme učestvovao je i hor dečjih vrtića “Vila” i “Crvenkapa”. 
 
 
 
 
Manifestaciji je prisustvovao i velik broj roditelja i rodbine dece, pa je Trg slobode danas pružao prelepu sliku, simbolično obeležavajući početak školskog doba ove generacije naših malih sugrađana. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6083/Ples_predskolaca_0.jpg