Zrenjanin sve više na mapi investitora: održana tribina pod nazivom “Zrenjanin grad investicija?”

“Zrenjanin grad investicija?” naziv je tribine koja je održana sinoć u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Na tribini su govorili Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Zrenjanin, Budimir Jovanović, direktor i vlasnik preduzeća “Keramika Jovanović” i Darinka Radić, direktorka preduzeća “Meler protektiv”. Moderator je bio Đorđo Prstojević.
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, obraćajući se prisutnima, istakao je da se Zrenjanin sve više nalazi na mapi investitora.
- Zrenjanin će u narednom periodu izgledati potpuno drugačije nego što danas izgleda. Mi smo u ovom trenutku blizu završetka trećeg kraka obilaznice, nakon čega ćemo započeti izgradnju četvrtog kraka, blizu smo početka izgradnje auto - puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, koji će biti od izuzetnog značaja za dalji razvoj grada Zrenjanina. Ono što je, takođe, veoma značajno kada pogledate same investicije u industrijskoj zoni, svakodnevno nas pitaju, kako domaći tako i strani investitori, da li postoji zemljište na konkursu koji je završen pre mesec dana, kaže Santovac i dodaje da je u industrijskoj zoni prodato 18.165 kvadrata zemljišta. 
- Osim toga, često imamo upite i zahteve za nove lokacijske građevinske dozvole za stambenu gradnju i to je najbolji pokazatelj da Zrenjanin jeste grad investicija, rekao je Santovac.
 
 
 
Koliku je štetu korona nanela zrenjaninskoj privredi još je rano govoriti. Nepoznanica je i koliko će firmama biti potrebno da se oporave od ove krize, o čemu je govorio jedan od učesnika Goran Nešić, predsednik Unije poslodavaca Zrenjanin.
- Nakon nekoliko nedelja privreda počinje da „oživljava“. Međutim, rad neće biti kao pre pojave korona virusa. Kolike su posledice širenja zaraze korona virusa tek će se procenjivati i meriti. Na to pitanje u ovom trenutku niko ne može da odgovori, jer smo se sada svi susreli sa nečim potpuno novim, rekao je Nešić i dodao da privreda ide uzlaznom putanjom nakon pandemije, ali da će, ipak biti neophodna adekvatna finansijska pomoć.
 
Drugi učesnici tribine osvrnuli su se na to koliko se Zrenjanin, posle decenija stagnacije, ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja Banata. Da je Zrenjanin u službi svojih građana, govori podatak da je u poslednjih nekoliko godina otvoreno na hiljade novih radnih mesta, što potvrđuje da je sigurno mesto za strane i domaće investicije, od čega direktne koristi imaju upravo građani.
 
Koliko je tema aktuelna i zanimljiva, govore i podaci da je razgovor trajao dva sata i da je prostor Kulturnog centra Zrenjanina u kom je održana tribina bio ispunjen skoro do poslednjeg mesta.  
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6077/Tribina_KC_15-06-2021_0.jpg