Gradonačelnik Simo Salapura sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong: Auto - put će izmeniti sliku našeg grada

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd., a povodom izgradnje auto - puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad.
 
 
Delegaciju te kompanije predvodio je Sjin Meng (Xin Meng ) direktor China Shandong International Economic & Technical Group Co. Ltd, a prisustvovali su i Džang Điančao (Zhang Jianchao) generalni direktor ogranka u Srbiji, Čang Sjusjian (Chang Xuxian ) zamenik generalnog direktora ogranka i Tatjana Soldat, pomoćnik generalnog direktora i prevodilac.
 
 
Na tom radnom sastanku, kome su, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, pomoćnica Jelena Travar Miljević, Goran Kravarušić, direktor JP za urbanizam i Jovan Vukanović, šef Odseka za LER Gradske uprave, razmatrani su detalji projekta izgradnje auto - puta čiji je početak gradnje najavljen za kraj ove godine.
 
Tokom današnjeg sastanka bilo je reči i o problemima koji su u vezi za izgradnjom petlje kod Ečke koji će, kako je rečeno, biti uzeti u razmatranje. 
 

Gradonačelnik Salapura je izrazio zadovoljstvo što u realizaciji tog izuzetno važnog projekta ne samo za naš grad, već i celu Srbiju, učestvuje renomirana kompanija koja je učestvovala i u gradnji auto - puta “Miloš Veliki”.
 
Gradonačelnik je još jednom ukazao na veliki značaj izgradnje ovog auto - puta koji će Zrenjanin povezati sa dva velika grada Beogradom i Novim Sadom, i koji će kako je rekao, biti veliki zamajac, pre svega, za privredu našeg grada, ali i za druge oblasti života u našem gradu. 
 
Ocenio je da će po završetku tog kapitalnog projekta u potpunosti biti izmenjena slika našeg grada. 
 

Inače, delegacija ove kineske kompanije do sada je imala niz sastanaka sa predstavnicima pokrajinske Vlade, a predsednik Igor Mirović izjavio je da je taj projekat od istorijskog značaja.
 
Na ogroman značaj auto - puta u više navrata ukazivao je i predsednik Aleksandar Vučić koji je naveo da zajednički projekti koji se realizuju sa kineskim kompanijama pored toga što utiču na napredak srpske ekonomije jačaju i prijateljske odnose sa Kinom.
 
 
Autoput Beograd – Zrenjanin – Novi Sad je prvi autoput na teritoriji Banata i veza sa postojećim i budućim autoputevima u Bačkoj i južno od Beograda.
 
Na trasi novog auto-puta od petlje „Borča“ do petlje „Novi Sad – Istok“, gradiće se 12 petlji, dva mosta preko Tamiša, jedan preko Tise i nadvožnjak preko železničke pruge kod Perleza.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6107/sangdong_00.JPG