Gradonačelnik Zrenjanina održao sastanak s predstavnicima "Linglonga", prioriteti zapošljavanje i zaštita životne sredine

Zapošljavanje Zrenjaninaca i zaštita životne sredine predstavljaju priroritetne tačke saradnje grada Zrenjanina i kineske kompanije "Linglong", zaključeno je na sastanku gradonačelnika Sima Salapure sa delegacijom "Linglonga". Gradonačelnik Salapura sastao se sa senior direktorom Džao Hongtaom (Zhang Hongtao), menadžerkom projekta Sofi Li (Li Meilian) i Džang Džćijangom (Zhang Zhiqiang), rukovodiocem građevinskog sektora, s kojima je razgovarao o detaljima realizacije projekta od izuzetnog značaja za Zrenjanin. 
 
 
 
Fabrika u Zrenjaninu, posle američkog Ohaja, prva je investicija "Linglonga" izvan Azije, a na sastanku je zaključeno da se izgradnja kompleksa realizuje u skladu s predviđenom dinamikom. Istaknuto je i da među Zrenjanincima vlada veliko interesovanje za zapošljavanje u kineskoj kompaniji, koja je raspisala nekoliko konkursa za prijem inženjera i specijalista. Cilj "Linglonga" jeste da ima pripremljen i obučen kadar za pokretanje proizvodnje, a kako se gradnja kompleksa bude bližila kraju, potreba za brojem radnika će se povećati. Uporedo s tim, nastaviće se i saradnja s lokalnom samoupravom, naročito u oblasti zaštite životne sredine. 
 
- Sastanak je bio konstruktivan i u skladu s našim nastojanjima da lokalna samouprava bude upoznata sa svim značajnim dešavanjima u "Linglongu". Impresivan proizvodni kompleks koji već sada u potpunosti menja sliku naše industrijske zone u narednom će periodu činiti svojevrsni epicentar gradske ekonomije, a sa sigurnošću mogu da kažem da će to biti i u znatno širim razmerama. Drago nam je što vlada značajno interesovanje za zaposlenje u ovoj kompaniji, ali nam je bitna i činjenica da "Linglong" postaje, praktično, naš sugrađanin i u skladu s tim želi da se uključi u društveno-odgovorne akcije i doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje - rekao je gradonačelnik Simo Salapura, nakon sastanka.
 
 
 
Sastanku je prisustvovao i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, Predrag Bodiroga, s obzirom da se deo razgovora odnosio i na sistem vodosnabdevanja pogona "Linglonga" i izgradnju mreže fekalne i atmosferske kanalizacije. 
 
Po završetku izgradnje u Zrenjaninu će biti otvoreno 1.200 radnih mesta,  Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati najmanje 630 miliona dinara, od poreza i drugih naknada. A gradonačelnik Salapura ističe da je izuzetno važno da, pored ogromnog finansijskog benefita, ova investicija u tehnološkom smislu bude primer zaštite životne sredine. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6133/Simo_sa_kinezima_0.jpg