Nastavljaju se pozitivni trendovi u Zrenjaninu - novi stanovi grade se ili završavaju na deset lokacija

Nastavljaju se pozitivni trendovi u Zrenjaninu u oblasti stanogradnje i u ovom trenutku na deset lokacija podižu se ili završavaju objekti kolektivnog stanovanja, a u najavi je i otvaranje novih gradilišta, što sve zajedno daje cifru od oko 500 stanova u izgradnji ili ponudi, u nedavno završenim objektima.
 
Na najvećem gradilištu stanova u Zrenjaninu, kompleksu “Mala Amerika” investitora “Maksimović - gradnja”, počela je gradnja četvrte od ukupno pet zgrada, te se može reći da se ovaj projekat gradnje skoro 200 stanova približava završnoj fazi. Dva objekta su useljena, treći je u fazi zanatskih radova, četvrti u građevinskoj fazi, preostalo je da se kompleks na mestu napuštenih objekata nekadašnjih trgovinskih preduzeća “Prehrana” i “Trgovinsko Banat” zaokruži poslednjom zgradom, na lokaciji najbližoj Reformatskoj crkvi. 
 
 
Stambeni kompleks "Mala Amerika" - "Maksimović - gradnja"
 
Kako je nedavno i najavljeno, otvaraju se dva nova gradilišta - na lokaciji kod Centralne pijace zrenjaninski investitor “BMT Luks” zemljanim radovima počeo je gradnju prve zgrade sa 47 stanova i tri lokala ka pijaci, dok će investitor “VRK IMMO”, takođe iz našeg grada, u Ulici Toše Jovanovića realizovati projekat “Kvartet” i početi gradnju prvog od četiri predviđena objekta, sa ukupno 55 stambenih jedinica i tri lokala.
 
 
 
Gradilište i budući izgled objekata kod Centralne pijace - “BMT Luks”
 
U fazi zanatskih radova je i stambena zgrada investitora “Bio-elektrik” u Ulici vojvode Bojovića, sa 25 stanova i 4 poslovna prostora, a pred useljenjem je 54 stana u zgradi “Harmonija”, u Obilićevoj ulici, koje je, kao investitor, izgradilo preduzeće “Keramika Jovanović”. I u ovom objektu, uz Bulevar Milutina Milankovića (”Magistrala”), predviđen je prostor za 5 poslovnih jedinica. 
 
Gradilište u Ulici vojvode Bojovića - "Bio-elektrik"
 
Gradilište u Obilićevoj - "Keramika Jovanović"
 
Još jedan investitor iz Zrenjanina, CITY WAVE ESTATE, podiže stambeni objekat spratnosti Su+Vp+4+Pk, praktično šestospratnicu, u Ulici Dositeja Obradovića 42a. Radovi su u odmakloj građevinskoj fazi, a u ovoj zgradi biće 36 stanova.
 
 
Gradilište i budući izgled objekta u Ulici Dositeja Obradovića - “CITY WAVE ESTATE”
 
Iako još nije obelodanjen projekat, izvesno je da će stambeno-poslovni objekat biti podignut i na atraktivnoj lokaciji u širem centru grada, raskrsnici ulica Petefijeve i Ive Lole Ribara. U toku su radovi na pripremi lokacije, srušen je nekadašnji poslovni deo preduzeća “Centroduvan” i “Okrim” i u potpunosti uklonjen dvospratni magacin, na ukupnoj površini nešto većoj od 1.700 kvadratnih metara. Investitor je preduzeće “Turbo gas” iz Kikinde.
 
Manji stambeni objekti podižu se i u Makedonskoj 9, gde je investitor zrenjaninsko preduzeće “Ljiljak”, kao i u Ulici Đure Jakšića, gde se kao investitori navode dva privatna lica. 
 
Ugao ulica Ive Lole Ribara i Petefijeve - "Turbo gas"
 
Gradilište u Makedonskoj ulici - "Ljiljak"
 
Gradi se i trospratni stambeni objekat u Kleku, sa 25 stambenih jedinica, u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji s Komesarijatom za izbeglice. Stanovi su namenjeni izbeglim i interno raseljenim licima sa prostora nekadašnje Jugoslavije, kao i sa prostora Kosova i Metohije. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6128/Stanovi_15_07_2021_0.jpg