Objavljen Javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti - stanova u javnu svojinu RS na teritoriji Zrenjanina, za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije

Komisija za izbor stanova koji se pribavljaju u javnu svojinu Republike Srbije za dodelu izabranim korisnicima u okviru Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji, danas je objavila Javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti - stanova u javnu svojinu Republike Srbije na teritoriji grada Zrenjanin i graničnih jedinica lokalne samouprave (beogradska opština Palilula, Opovo, Kovačica, Sečanj, Žitište, Kikinda, Novi Bečej, Žabalj, Titel, Stara Pazova).
 
Regionalni stambeni program (RSP) predstavlja zajedničku inicijativu Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Cilj Programa je davanje sveobuhvatnog doprinosa rešavanju problema dugotrajnog raseljavanja najosetljivijih izbeglih i raseljenih lica, nastalih nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991-1995. godine, uključujući interno raseljena lica u Crnoj Gori od 1999. godine, pružajući im trajna i održiva rešenja za stambeno zbrinjavanje.
 
Regionalni stambeni program se finansira iz donatorskih sredstava kojima upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, a u Republici Srbiji sprovodi ga Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, preko Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.
 
Predmet ovog javnog poziva je pribavljanje do 3 stana u javnu svojinu Republike Srbije, za potrebe Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica na teritoriji grada Zrenjanina.
 
Ponuda za učestvovanje u postupku kupovine stanova otvorena je do 16. avgusta 2021. godine, a tekst Javnog poziva, sa svim informacijama, može se preuzeti sa sledećeg linka:
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6126/Grad_0.jpg