Potpisan ugovor u Novom Sadu: Gradu Zrenjaninu 28,5 miliona dinara za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta

Grad Zrenjanin će u 2021. godini, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, izdvojiti 28,5 miliona dinara za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na svojoj teritoriji. Ugovor o tome danas je u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, a predmet ugovora je izvođenje radova na uređenju kanalske mreže na teritoriji Grada Zrenjanina, u katastarskim opštinama Knićanin, Mužlja, Čenta, Ečka, Banatski Despotovac, Taraš, Melenci, Jankov Most, Perlez, Klek, Belo Blato i Lazarevo. 
 
 
Na osnovu rezultata konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju navedenih radova, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je Gradu Zrenjaninu 14.285.714,00 dinara bez PDV, a isti iznos obezbedila je i lokalna samouprava. Treći potpisnik ugovora je JVP “Vode Vojvodine”, koje će pokrenuti postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.  
 
Na osnovu konkursa za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini, Pokrajinska vlada je, preko Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspodelila sredstva u ukupnom iznosu od 183.116.810,60 dinara na 26 gradova i opština. Uz gradove Sombor, Pančevo i Kikindu, Zrenjaninu je opredeljeno najviše sredstava za ovu namenu.
- Te činjenice govore o našoj nameri i želji da nastavimo sa značajnim ulaganjima u oblasti poljoprivrede, a te naše napore prepoznala je i pokrajinska administracija i dodelila nam finansijska sredstva u iznosu većem od 14 miliona dinara. Ovo je samo jedan od vidova pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima, a podsetiću da je agrarni budžet Grada Zrenjanina za ovu godinu planiran u iznosu od 29 miliona dinara i ta sredstva će se realizovati kroz različite vrste direktnih subvencija i pomoći, ili posredno, kroz uređenje atarskih puteva, kanalske mreže i slično - istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, nakon današnjeg potpisivanja ugovora u Novom Sadu.   

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6113/Santovac_ugovor_06-07-2021_0.jpg