Povodom desetogodišnjice rada gradonačelnik i zamenik gradonačelnika posetili kompaniju “Petkus inženjering”

Povodom desetogodišnjice rada, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik Saša Santovac posetili su danas kompaniju “Petkus inženjering” u Industrijskoj zoni “Bagljaš”, a svečanosti su prisustvovale brojne zvanice.

 

 

- Posebno je zadovoljstvo kada u gradu imamo ovakve porodične firme, sa ovakvim izuzetnim tehnologijama i koje svoje usluge i proizvoide mogu da plasiraju i na inostrano tržište, što jeste važno i što je slučaj u “Petkus inženjeringu”, čestitam jubilej, posebno vlasnicima koji su prepoznali Zrenjanin kao dobro mesto za svoj biznis i naravno, da angažuju ljude koji iz Beograda i Novog Sada dolaze i rade u Zrenjaninu. Sa novim investicijama i daljim ekonomskim razvojem kao što je fabrika guma “Linglong”, kao što je auto- put, verujem da će ovakve firme još uspešnije poslovati - rekao je gradonačelnik Simo Salapura.    

 

 

„Petkus inženjering“, „UM-ING” i „Petkus proces kontrol“ posluju u sklopu kompanije „Umićević inženjering“, na čijem je čelu Borislav Umićević vlasnik i direktor.

 

 

Marko Umićević koji vodi firmu “Petkus inženjering” rekao je da se od prvog dana kada su počeli dosta toga se promenilo - od pristupa, tržišta, uslova rada, načina poslovanja, posebno u poslednjoj godini koja je bila puna izazaova.
- Naučili smo se strpljenju, reorganizaciji. Najviše smo se promenili mi, na bolje – rekao je on.  

foto: Jovan Njegović

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6123/petkus_00.JPG